Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Flygtninge


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. okt. 2016

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 12. okt. 2016

Letlæst fagbog på lix 17 for børn mellem 8 og 10 år om det at være flygtning. Bogen kan både læses af nysgerrighed og interesse eller i forbindelse med forløb i skolen om flygtninge og politik.

Gennem 30 sider gives en indføring i flygtningeproblematikken. Hvorfor flygter de? Hvordan flygter de? Hvad flygter de fra? Hvad flygter de til? Er det farligt? Hvordan hjælper vi i Danmark? Hvordan kan man selv hjælpe? Hvordan er livet som flygtning? Det er blot nogle af spørgsmålene, som denne bog tager fat på via billeder, faktabokse og en kort grundtekst. Der er opgaver og lærervejledning til bogen på forlagets hjemmeside.

Det er en god og letlæst bog om et svært og følsomt emne. Interessant læsning både for de videbegærlige børn og til undervisningsbrug.

Der findes ikke andre letlæste bøger for børn om flygtninge. Vil man læse mere, kan man læse denne bog sammen med fagbøger som NødhjælpNødhjælpAlis fortællingAnton - jorden er giftig og den lidt sværere . Man kan også supplere med skønlitterære bøger som billedbogen Alis fortælling og letlæsningsbogen Anton - jorden er giftigDer findes ikke andre letlæste bøger for børn om flygtninge. Vil man læse mere, kan man læse denne bog sammen med fagbøger som og den lidt sværere . Man kan også supplere med skønlitterære bøger som billedbogen Alis fortælling og letlæsningsbogen Anton - jorden er giftigDer findes ikke andre letlæste bøger for børn om flygtninge. Vil man læse mere, kan man læse denne bog sammen med fagbøger som Nødhjælp og den lidt sværere Nødhjælp. Man kan også supplere med skønlitterære bøger som billedbogen og letlæsningsbogen Anton - jorden er giftigDer findes ikke andre letlæste bøger for børn om flygtninge. Vil man læse mere, kan man læse denne bog sammen med fagbøger som Nødhjælp og den lidt sværere Nødhjælp. Man kan også supplere med skønlitterære bøger som billedbogen Alis fortælling og letlæsningsbogen .