Bøger / faglitteratur

Fører din ledelse til velfærd? : kvalitet, effektivitet og trivsel i kommunal ledelse


Beskrivelse


Undersøgelse af mere end 300 kommunale ledere om deres ledelsesvilkår, -praksis og ikke mindst erfaringer. Gennemgang og tolkning af resultaterne, der bl.a. viser mange af de problemer og paradokser, der sætter dagsordenen for tidens ledelsesdiskurs i det offentlige.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 24. feb. 2015

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 24. feb. 2015

Hvad er det for problemer offentlige ledere står over for? Hvad er deres styrker og svagheder? Er deres fokus i tilstrækkelig grad rettet mod borgerne? Det er nogle af de spørgsmål denne bog, som appellerer til alle med interesse for offentlig ledelse, søger at besvare.

Hoeck og Jøker har fået mere end 300 ledere til at deltage i en undersøgelse om deres ledelsesvilkår, -praksis og ikke mindst erfaringer. Forfatterne gennemgår resultaterne og tolker dem med afsæt i erfaringer fra deres virke som konsulenter i det offentlige. Der er fokus på forholdet mellem ledelsesmagt og ledelseskraft, men det interessante er de mange forskellige vinkler der belyses, og bogen favner mange af de problemer og paradokser, der sætter dagsordenen for tidens ledelsesdiskurs i det offentlige. Der er litteraturliste, men ingen registre.

Bogen er velskrevet og konklusionerne skarpe og overraskende. Der er mange, der forsøger at sætte fokus på vilkårene for offentlig ledelse, men her får vi et direkte indblik i området, som de ledere, der sidder i suppedasen, ser det, og alene det giver nogle indsigter, som kan bruges - både i udviklingen af offentlig ledelse og af den enkelte leders egen udvikling.

Bogen er generelt interessant for alle offentlige ledere, men skal man have noget mere lærebogsagtigt kan Ledelse og økonomistyring i det offentlige anbefales.


Danske kommuner

Årg. 47, nr. 2 (2016)

af

af

Anni Kær Pedersen

Årg. 47, nr. 2 (2016)