Bøger / faglitteratur

Førstehjælp til fede arbejdspladser : strategisk sundhedsledelse


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2013

af

af

Alma Lind Jensen

d. 18. nov. 2013

Bogen er først og fremmest henvendt til virksomhedsledere, men kan også anvendes af tillids- og sikkerhedsrepræsentanter samt mellemledere.

Sunde medarbejdere er mere veloplagte og mindre stressede end medarbejdere, der lever usundt med forkerte kostvaner, røg, alkohol, højt stressniveau og med for lidt motion. De yder mere og skaber bedre resultater på bundlinjen. Så der er virkelig noget at hente ved at fokusere på sundhed i virksomheden. Man kan gøre det ved generelt at sætte fokus på sundhed og indføre sundhedspolitikker indenfor forskellige områder. Bogen viser, hvordan det kan lade sig gøre, dels ved at sætte ord på teorierne og dels ved at fremdrage eksempler fra virksomheder, der allerede har gjort tiltag. Sundhedssamtaler er et af værktøjerne, fokus på kost og motion et andet. Endelig er den psykiske side meget vigtig for at skabe en sund arbejdsplads med energiske, motiverede medarbejdere. Bogen er pragmatisk i tonen og kan læses af enhver.

Hvor Sundhedsledelse : forudsætninger, teori og perspektiver, 2009 qua sin tilgang og sit høje niveau fortrinsvis er brugbar på uddannelser, er anmeldte titel meget mere praktisk i sin tilgang og bredt henvendt.

Sundhedsfremme kan være en følsom sag at tage fat på i en virksomhed, men jeg synes, denne bog leverer nogle gode argumenter og fine redskaber til at komme i gang og få skabt nogle strategier til gavn for den samlede virksomhed.


Arbejdsmiljø

Årg. 30 nr. 1 (2014)

af

af

Niels Erik Karkov

Årg. 30 nr. 1 (2014)