Bøger / faglitteratur til børn / vejledninger

Førstehjælp til & for børn


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


En gennemillustreret lærebog i førstehjælp til børn. Og for børn! Bogen kan læses af børn fra 6 år og op sammen med en voksen. Den indleder med at fortælle om forebyggelse af ulykker. Det optimale er nemlig helt at undgå ulykken. Er uheldet dog ude, kan man gøre en stor forskel ved at yde basal førstehjælp. Her er bogen et værktøj, der kan hjælpe dig med at hjælpe andre. Den viden, bogen giver, kan også give dig psykisk overskud til at hjælpe. Det er ikke svært at yde førstehjælp, og du kan ikke gøre noget forkert. Det handler blot om at turde gøre en forskel. Bogen er inddelt med førstehjælpsøvelser til forskellige alderstrin, og små ikoner viser, hvilke alderstrin, der passer til hvilke øvelser: 6-10 år, 10-13 år og 13 år-voksen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2014

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 15. jan. 2014

Teksten i denne håndbog er delt op i tre "sværhedsgrader" for børn på 6-10, 10-13 og 13-?, og det markeres med et ikon. Til de små bør teksten formidles, og det vil heller ikke skade for de lidt ældre, selvom teksten er ret letlæst.

Teksten er velstruktureret, og tre andre ikoner ved de mange afsnit markerer, om der beskrives en ulykke, om det handler om førstehjælp, eller om det er supplerende viden. Der beskrives omkring 50 skader, ulykker og sygdomme fra splinter til jordskred, og der er fine afsnit om farlige områder i hjemmet, børnesygdomme og meget mere. Der er tilknyttet en alsidig hjemmeside. En familie med far, mor og tre børn og en klassekammerat er rammepersoner for de noget kulørte tegninger. Det bør nævnes, at forfatteren er ambulanceinstruktør.

Bogen er en genudgivelse af en bog fra 2006. Der er tale om ganske små justeringer i forhold til førsteudgaven: hjertemassage er omdøbt til hjerte-lungeredning, et førstehjælpsafsnit for børn har fået en tretrinsvejledning, og så er et forgiftningsafsnit ændret mere gennemgribende.

Det er en meget velstruktureret og informativ førstehjælpsbog, men uden store ændringer i forhold til udgaven fra 2006.


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2006

af

af

Poul Wibbert Esberg

d. 9. juni 2006

Det er en meget velstruktureret og informativ håndbog om førstehjælp, et emne, der interessant nok ikke er meget materiale om for børn. Teksten er vha. ikoner opdelt i tre "sværhedsgrader" for dem på 6-10, 10-13 og 13-? Til de små bør teksten formidles, og det vil heller ikke skade for de lidt ældre, selvom teksten læses ret let. I teksten markerer tre andre ikoner, om der beskrives en ulykke, om det handler om førstehjælp, eller om der er tale om supplerende viden. - En familie med far, mor, tre børn og en klassekammerat til den mellemste er rammepersoner for beskrivelser og er hovedfigurer i de noget kulørte, men instruktive illustrationer. Og så er der ellers fart på: Efter en grundig introduktion om forebyggelse af ulykker - såvel i hjemmet og på institutioner - og førstehjælpens fire hovedpunkter, beskrives 21 småskader, lige fra splinter og næseblod til fjæsingstik og ætsninger. Desuden beskrives 20 andre skader fra drukneulykker til jordskred og narko og 7 pludselige sygdomme som feberkrampe og blodpropper. Der er et fint afsnit om farlige områder i køkkenet og en liste over smitsomme børnesygdomme, hvor inkubationstid, symptomer, smitteveje og behandling beskrives. Der er knyttet en hjemmeside til bogen med information, quiz, spil, opgaver, råd og vejledninger samt links. Endelig bør det nævnes, at forfatteren er ambulanceinstruktør.