Bøger / skønlitteratur / roman

Folkets prosa


Beskrivelse


Et mangfoldigt, musikalsk, billedrigt og kaotisk prosastykke, organisk i sin form, syntetisk i sit indhold. Giver mindelser om konceptuel kunst, poesi og montage.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. juli 2010

af

af

Henrik H Pedersen

d. 5. juli 2010

Til læsere af moderne litteratur og især den eksperimenterende lyrik. Til den målgruppe som eventuelt kender serien After Hand, som er udkommet med mellemrum siden 1974.

Forfatteren Rasmus Graff (f.1983) har tidligere udgivet langdigtet Patchwork, 2008. Bogens indhold består af en langstrakt tekst af organiserede helsætninger afskrevet fra den lille røde dansk-dansk-ordbog. Der er så at sige ingen ophold i den langtløbende tekst. Teksten bærer den samme lille tætsiddende typografi bogen igennem, side op og ned, og kræver meget af sin læser. Linjeafstanden er ganske lille og man kommer uvægerligt til at tænke på en konkretistisk figur-tekst. Serien After Hand indeholder et "dogme"-lignende manifest om bl.a. at ombryde traditionelle litterære konventioner, hvilket må siges at være lykkedes med Rasmus Graffs specielle prosa-tekst eksperiment. Teksten minder om et "stream of consciousness"-forløb og udgør samtidig en kommentar til den uoverskuelige informationsmængde, det moderne menneske udsættes for.

Umiddelbart har jeg ikke noget der minder om Rasmus Graffs bog.

Bogen er den første nogensinde, for undertegnede, som er næsten fysisk umulig at læse. Bogens tekst indeholder med sit grafiske "design" et udsagn om vor tids næsten sindssyge fragmenterede informationsmængde. Man kan tale om forfatterens evne til at "remixe" tekst-fragmenter. Eksperimenterende og udfordrende og eventuelt til de helt store biblioteker.


Information

d. 22. okt. 2010

af

af

Kamilla Löfström

d. 22. okt. 2010