Bøger / skønlitteratur / roman

Forfølgerne


Beskrivelse


Et samleje i et prøverum i Magasin starter en lavine af hændelser, der tager sit udgangspunkt i et villakvarter, hvor fire mennesker dyrker hver deres form for stalking. Men hvem forfølger hvem? Handler vores moderne samfund kun om overvågning, er der en stor konspiration under opsejling, og hvor er moralen henne i denne sag?

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. apr. 2014

af

af

Jacob Holm Krogsøe

d. 29. apr. 2014

Forfølgerne henvender sig til det store thriller-publikum. Bogen er højaktuel med den verserende sag om Se & Hør og overvågning af mennesker.

En politiker der dyrker sex med en kvinde i et prøverum i Magasin. En anden kvinde, der tager et billede af det med sin telefon. Samt en villavej, hvor fire tilsyneladende tilfældige personer begynder at stalke hinanden og andre mennesker. Men hvem forfølger i virkeligheden hvem og hvor er moralen og anstændigheden henne? Så er scenen sat for A.J. Kazinskis nyeste pageturner. Bag pseudonymet Kazinski gemmer der sig makkerparret Anders Rønnow Klarlund og Jacob Weinreich, der begge kommer fra filmbranchen, og det mærker man tydeligt: Sproget er skarpt, dialogerne fremragende, og plottet er som taget ud af en effektiv Hollywood-film. Romanen veksler fint mellem spænding og satire og bag det letbenede ydre, gemmer der sig også spændende betragtninger om stalkers, det moderne menneske og overvågningssamfundet. Bogen lægger op til en fortsættelse, og det kan kun være et spørgsmål om tid, før den filmatiseres.

Det er oplagt at læse Kazinskis andre romaner, eksempelvis Den sidste gode mand og En hellig alliance, men også en forfatter som Mark Billingham, der har et stærkt greb om kombinationen satire og spænding. Og så ville jeg supplere med en tv-serie som "Lærkevej" og en film som The fan.

Underholdende og meget aktuel thriller, af internationalt snit, der vil få et stort udlån på folkebibliotekerne.


litteratursiden.dk

d. 4. juni 2014

af

af

Helle Post

d. 4. juni 2014

Et tilfældigt møde, et hurtigt snapshot, en våd vejfest – hvordan kan dette udvikle sig til forfølgelse? Ved et tilfælde møder Julie den kvinde, der forførte hendes mand. Men Ulrikke venter sjovt no...


Jyllands-posten

d. 17. maj 2014

af

af

Lars Ole Sauerberg

d. 17. maj 2014


Berlingske tidende

d. 16. juni 2014

af

af

Merete Reinholdt

d. 16. juni 2014


Politiken

d. 14. maj 2014

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 14. maj 2014


Weekendavisen

d. 18. juli 2014

af

af

Katinka Bruhn

d. 18. juli 2014