Bøger / faglitteratur / kogebøger

Forrygende frokost


Beskrivelse


Menuer og opskrifter til over 20 frokoster, fordelt efter årstiderne.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. aug. 2009

af

af

Lene Kristiansen

d. 17. aug. 2009

Forfatterne mener ligesom Adam Aamann-Christensen, at det er på tide at skifte brunchen ud med frokosten. Det sætter de en tyk streg under med en inspirerende frokostkogebog med noget for alle smagsløg.

Bock og Hahnemann behøver ingen nærmere præsentation, men det er første gang de laver en kogebog sammen. Og med deres erfaringer ved de også præcis, at enkelhed og tilgængelighed er nøgleord i en kogebog, der skal bredt ud. Bogen er opdelt i de 4 sæsoner, og for hver årstid har de 5 menuforslag. Der er enkle frokostborde med 3 ting, færdigsmurt smørrebrød, picnic'en og de lidt større frokoster, herunder forslag til en påske- og julefrokost. Indholdet er blandet, det gamle, det nye og med rigtig meget inspiration, som de siger, fra Middelhavet til Japan. Alt lækkert, inspirerende og overskueligt "serveret". Et godt layout hjælper overskueligheden på vej; ved de enkelte frokoster er der menuoversigt og "forbered dagen før" foruden opskrifterne, tipsboxe og fine billeder. Sidst i bogen sæsonskema, register og en liste over, det, de mener, er et must for basiskøkkenet.

Frokosterne er begyndt at dukke op i kogebogsbilledet, men mere som smørrebrød - Aamann, Bjørsum og Simonsen - end her, defineret bredere.

Indbydende og inspirerende frokostkogebog, helt i tidens ånd præget af dansk/asiatisk/middelhavskøkken, hvor smag, tilgængelighed og enkelhed er i centrum. For unge som ældre/erfarne som mindre erfarne med lyst til at genfinde frokosttraditionerne.