Både læsere af politiske biografier, moderne politisk konflikthistorie, islams historie kan have interesse i denne bog. Bhutto var desuden en af verdens endnu relativt få kvindelige politiske topfigurer - den eneste i et muslimsk land.
Med en næsten grusom forudsigelighed blev Benazir Bhutto myrdet ved et terrorangreb ganske kort efter hun vendte tilbage til Pakistan efter eksilet i Dubai. Hun blev demokratisk valgt regeringsleder i 1988, men sad mindre end 2 år, inden et nyt militærkup tvang hende væk. I de første kapitler beskriver hun det store problem med terror i islams navn. Som demokratisk muslim er hun stærkt kritisk over for de yderligtgåendes voldsanvendelse og analyserer den store barriere den udgør for udviklingen af de muslimske lande. Hun argumenterer samtidig i det følgende mod at islam og demokrati er hinandens modsætninger. Sidst følger en analyse af Pakistan som nation.
BB færdiggjorde bogen kun en uge før sin død, men hun udgav sin første biografi Østens datter tilbage i 1988. Den handlede især om tiden under farens regering og den politiske og personlige forfølgelse han og familien ramtes af. Bhuttos Babylon fra 1990 er en dansk antologi med gode analyser om Bhutto og Pakistans forhold.
BB fremstår som renfærdig og en idealistisk personlighed. Men det er ingen hemmelighed, at der også under hendes styre var rygter om korruption og nepotisme. Bogen er et stærkt dokument og et stærkt partsindlæg om den pakistanske nations dramatiske vilkår.