Bøger / faglitteratur til børn

Forstå hestens adfærd


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Få et indblik i hvordan hesten tænker og føler ud fra videnskabelige undersøgelser af dens naturlige adfærd. Herved forstår du, hvordan den bedst arbejder og hvilke opgaver den er i stand til at udføre. Bogen gennemhuller masser af hesteverdenens myter og i stedet får ryttere og hesteejere indblik i, hvordan deres krav til hesten indvirker på dens adfærd og psykologiske velbefindende. Herved er det muligt at opnå et tættere og bedre forhold til din hest og forebygge problemer.

Indhold

Sådan påvirker stress heste ; Hvor vigtig er naturlig adfærd for heste? ; Behovet for selskab og et aktivt socialt liv ; Træning : principper versus metoder ; Sådan reagerer heste ; Hvordan klarer heste konkurrencekrav? ; Stress under transport ; Et spørgsmål om træning : de forskellige racer ; Hvordan hjælper vi hestene med at klare vores krav? ; Livsstilsammenligning ; Oversigt over de forskellige racer


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Carsten Güllich-Nørby

2007

Bredt anvendelig hestebog om hestepsykologi. Dog ikke til deciderede nybegyndere.

Forfatteren har skrevet flere bøger om heste, men denne er hendes første på dansk. Med udgangspunkt i den nyeste viden om hesteadfærd fortæller forfatteren om adfærden. Hun skriver bl.a. i forordet: "Denne bogs sigte er at hjælpe hesteejere og hesteelskere med at forstå, hvordan tamlivet påvirker..." Et naturligt tema i bogen er stress hos heste, hvor man fx hos et føl ser en stram overlæbe som tegn på stress. Ligesom stress hos mennesker har påvirkningerne stor betydning for hestens velbefindende, og bogen viser i tekst og med fotos mange andre eksempler på stressbetinget adfærd. Andre afsnit pointerer vigtigheden af hestens mulighed for naturlig adfærd og prioterer den livsvigtige sociale kontakt med andre heste. Der er afsnit om træningsmetoder og konkurrencekrav. Et konkluderende afsnit opfordrer hestetræneren til at anerkende den enkelte hest som et særligt individ og tilrettelægger sin træning herefter. Bogens sidste dejlige foto er af en fornøjeligt mudret grimeløs hest på en grøn eng. Det er naturlig adfærd.

Der er mange andre gode nyere bøger om hesteadfærd og hestetræning, fx så forskellige som Kelly Marks dejlige Perfekte partnere og Andrew McLeans naturvidenskabeligt funderede Træning af heste. Sammenlignet med disse er der ikke banebrydende nyt i bogen.

Sympatisk positiv og praktisk orienteret hestebog. Fin som et supplement på hylden med hestebøger.