Bøger / skønlitteratur / roman

Fortællinger for søvnløse


Beskrivelse


Nutidens Stockholm danner rammen om unge Olivias søgen efter ståsted i storbyens puls mellem venner, kærester, familie og job.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. maj 2014

af

af

Lone Hjerrild Jensen

d. 21. maj 2014

En roman om unge fra storbyens puls i Stockholm, til det unge/ungdommelige publikum, der gerne vil læse en nyslået forfatters bud på det at være ung. Skal formidles.

Nutidens Stockholm danner rammen om unge Olivias søgen efter ståsted i storbyen, mellem venner, kærester, familie og job. Scenen er her og nu, hvor hovedpersonen, Olivia, er i gang med at "opføre" stykket om sig selv. Omkring hende er et mindre persongalleri med to vigtige venner Pascal, en barndomsven fra skolen, og veninden Chris, som hun deler oplevelser med i nattelivet. Desuden indgår Josef, der allerede har en kæreste, men som er den vilde, attråede prins, Olivia har ventet på. Temaet er den evige trekant, Olivia, Josef og hans kæreste, hvem elsker hvem, hvem svigter hvem, og hvordan løses konflikten..? Det lyder patetisk men er godt skrevet med anderledes metaforer, mange replikker og hurtige sceneskift - som i et skuespil. Kigger man på bogens forside og danske titel, signalerer den krimi med mørk nattestemning og røde farver. Den svenske titel "Nattsagor för sömnlösa" kunne nok være oversat mere elegant, relaterende til indholdet.

Romanen er den 1. skrevet af Johanna Wester (1984), der arbejder som skribent og foredragsholder. Romanen er helt sin egen, og kan minde om Ib Michaels ungdomsromaner, fx "Blå bror" og om Helle Helles enkle skrivestil.

En lovende debutant med et godt potentiale, som vi sikkert kan vente mere af. Johanne Wester har betrådt den litterære scene og er godt på vej til at indtage den.


Børn & bøger

Årg. 68, nr. 1 (2015)

af

af

Eiler Jensen

Årg. 68, nr. 1 (2015)