Bøger / skønlitteratur / roman

Leipziger Tagebuch


Beskrivelse


Frida står på tærsklen til voksenlivet og er flyttet til Leipzig for at finde ud af hvad hun vil. Måske vil hun fotografere? Dagene går med at hænge ud med hendes samboer i kvarteret, og tage på ture rundt i det gamle DDR.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. jan. 2017

af

af

Heidi Buur Pedersen

d. 9. jan. 2017

Eventyrlystne Frida er flyttet til Leipzig fra København. Her vil hun skabe sig et liv, gerne indenfor fotokunsten, men dagene går med ture rundt i området, med fester og forelskelse. Til yngre voksenlæsere og interesserede i DDR-historie.

Frida er taget til Leipzig for at finde sin plads i livet, en karriere og måske den store kærlighed? Hun vil gerne fotografere, men har ikke noget kamera, og dagene går uden at hun finder ud af hvad hun vil. Hun hænger ud med Lucas og Ori, hendes samboer, som begge studerer en form for kunst. De tager på ture rundt i det gamle Østtyskland, hvor historiens vingesus mærkes i de samtaler hun har med de lokale. Samtidig står hun i dilemmaet "de evige tre" - ugengældt kærlighed både til og fra hende. Selma Rosenfeldt-Olsen (SRO) har oversat flere værker fra tysk til dansk. Dette er hendes debutroman.

Udmærket debut med mange vellykkede passager, og så levende beskrivelser af byen, at det er som at læse en guidebog skrevet som roman. SRO har godt greb om sproget, og man mærker kærligheden til det tyske sprog i flere scener, hvor karaktererne taler om tysk versus dansk.

Fridas stilstand i livet får mig til at tænke på Vi er da voksne menneskerDette burde skrives i nutidDengang vi drømte og Dette burde skrives i nutid. Vil man læse en roman fra Leipzig anbefaler jeg den socialrealistiske og lidt barske Dengang vi drømteFridas stilstand i livet får mig til at tænke på Vi er da voksne mennesker og . Vil man læse en roman fra Leipzig anbefaler jeg den socialrealistiske og lidt barske Dengang vi drømteFridas stilstand i livet får mig til at tænke på Vi er da voksne mennesker og Dette burde skrives i nutid. Vil man læse en roman fra Leipzig anbefaler jeg den socialrealistiske og lidt barske .


Politiken

d. 27. jan. 2017

af

af

Lilian Munk Rösing

d. 27. jan. 2017


Jyllands-posten

d. 26. feb. 2017

af

af

Nicklas Freisleben Lund

d. 26. feb. 2017


Weekendavisen

d. 27. jan. 2017

af

af

Lars Bukdahl

d. 27. jan. 2017


Standart

Årg. 32 nr. 1 (2018

af

af

Johann Sten Nielsen

Årg. 32 nr. 1 (2018