Bøger / faglitteratur

Fra et cafébord i Paris : om venskab, tristesse og samtalens nuancer


Beskrivelse


Med Paris som ramme beretter forfatteren om livets tristesse, samtalens former, læsning og venskab.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 7. feb. 2020

af

af

Inger Nygaard Kaad

d. 7. feb. 2020

Bog om samtale og venskab skrevet af en svensk professor i religionsvidenskabs og præst, med udgangspunkt i hans forhold til Paris. For voksne med intellektuel interesse i venskab og samtale.

Forfatteren forelskede sig i Paris i 1968. Han lader Paris danne rammen for bogens tre dele, der kredser om: 1) venskab, 2) livets tristesse og 3) small talk og livsvigtig samtale. Forfatteren genbesøger de steder, der betød noget for ham for 50 år siden og filosoferer over venskaber, dybe samtaler, studentertilværelsen, det akademiske arbejdsliv og livet generelt. Forfatteren indrager både nulevende og afdøde tænkere. Han bruger fx Francesco Alberoni som primær kilde til viden om venskaber og Michel de Montaignes om samtaleformer. Der indgår en del citater i bogen.

Bogen er velskrevet og indeholder mange refleksioner. Hvis man søger viden om venskab og samtale er der nogle gode guldkorn at hente. Bogens private lag om forfatterens oplevelser i Frankrig bliver kedsommelig - særligt for læsere, der ikke kender ham. Det er en ret smal udgivelse.

Forfatteren har blandt andet hentet inspiration fra disse to værker VenskabEssayet og EssayetForfatteren har blandt andet hentet inspiration fra disse to værker Venskab og .


Weekendavisen

d. 6. mar. 2020

af

af

Morten Beiter

d. 6. mar. 2020


Præsten

Årg. 110, nr. 39 (2020)

af

af

Sten Hartung

Årg. 110, nr. 39 (2020)