Bøger / faglitteratur

Fra vildnis til paradis


Beskrivelse


En nøje anvisning på, hvordan man selv tegner en god haveplan og fører den ud i livet. Hvert projekt er beskrevet med trin for trin-anvisninger på, hvordan man anlægger en sti, bygger trapper, etablerer en hæk m.m.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Jette Landberg

2007

Bogen her er for nye haveejere, der vil gå grundigt til værks fra starten med en helt ny haveplan. Bogen har fokus på selve planlægningen af haven og de større elementer, snarere end på træer og planter.

Forfatteren er engelsk havearkitekt. Han har tidligere udgivet en række havebøger i England og medvirket i et BBC produceret haveprogram. Han beskriver forvandlingen af en ældre, kedelig parcelhushave, som han har købt sammen med sin danske kone, der er interesseret haveamatør. Forfatteren forklarer og illustrerer de enkelte afsnit i bogen fx designproces, beplantningsplan, havens forskellige elementer og belægninger med eksempler fra egen haveforvandling. Her er masser af idéer og konkrete råd til hegn, hække, fliser, samt enkelte eksempler på tilplantning af staudebede.

Haveplaner er med i flere af de større havebøger; men der findes ikke så mange bøger, der fokuserer på denne grundlæggende proces. Af nyere titler kan nævnes Stig Lauritsens Have haves, 2005, der blev lavet ud fra tv-programmet af samme navn. Her får vi 8 forskellige havetyper. Den er mere tænkt som inspiration, hvor denne fyldige og grundige bog giver både inspiration og praktisk vejledning.

En flot, inspirerende og detaljeret bog om havens grundlæggende elementer. For de haveejere, der skal skabe en ny have fra grunden eller ændre dele af en gammel, kedelig have.