Bøger / faglitteratur til børn / kildesamlinger

Fra Waterloo til Verdun


Beskrivelse


Om tiden fra Napoleons endelige nederlag ved Waterloo, til verden på mange måder mistede sin uskyld i Den Første Verdenskrig.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. maj 2009

af

af

Erik Boas Pedersen

d. 20. maj 2009

Bogen er især anvendelig i historieundervisningen i folkeskolens overbygning og udmærket for en større og bredere målgruppe af historisk interesserede.

De to forfattere har i serien GO Epoke systematisk beskrevet historien væsentligst fra dansk synsvinkel, men med relevante udkig på verden, fra stenalderen og med denne bog til 1918. Og tro mod opbygningskonceptet startes med Napoleons Waterloo og sluttes med 1. verdenskrig. I de mellemliggende ca. 100 år beskrives udviklingen i Danmark med guldalderen, den industrielle revolution, Slesvig-krigene, grundloven og forfatningskrisen, de Vestindiske øer, andelsbevægelsen og arbejderklassen. Alt sammen beskrevet i et flydende, letbegribeligt sprog og suppleret med velvalgte illustrationer, og en god vægtning mellem billeder og tekst, så opslagene fremstår grafisk og æstetisk tilfredsstillende. Bagest i bogen tids-, regent- og litteraturliste.

Adskillige bøger behandler samme tidsperiode og emner, og ligeledes behandles de enkelte begivenheder særskilt i mange andre bøger.

Denne bog giver et glimrende samlet overblik over perioden fra 1815 til 1918. Den er i høj grad læseværdig for historisk interesserede og oplagt i historieundervisningen i 8.-10. klasse i folkeskolen og er derfor et naturligt supplement til samlingen af historiske materialer i det enkelte bibliotek, skolebibliotek eller klassesætsamling.


Historie & samfundsfag

Årg. 50, nr. 2 (2010)

af

af

Vibeke Brokholm Rod

Årg. 50, nr. 2 (2010)