Bøgerne er tilpasset de nye læseplaner for historie i det almene gymnasium og HF. Samtidig kan de bruges tværfagligt. De skal formidles i en undervisningssituation netop med tværfagligt samarbejde for øje..
De to bind er en indgang (portal) til verdenshistorien for unge mennesker. 1. bind går fra oldtiden til 1914 og 2. bind fra 1914-2006. De bygger på et norsk forlæg, men flere kapitler er nyskrevne for at tilgodese de danske læreplaner, der lægger større vægt på den europæiske histories betydning. Sproget er tilpasset gymnasie- og HF-elever ligesom illustrationsmaterialet skal trække fortællingen ned på et personligt mikroplan (fra forordet)..
For målgruppen findes flere verdenshistorier, der også prioriterer den korte fremstilling, og nærværende værk kan fx sammenlignes med Overblik : verdenshistorie i korte træk, 2006, Knud Helles: Store linier i verdenshistorien, 2005 og Sven Skovmand: Politikens verdenshistorie, 2003, som jeg alle finder grundigere..
Fremstillingen er kortfattet, og den præsenterer nogle meget lange linjer. Europæisk historie og indflydelsen på verdenshistorien er prioriteret. Illustrationsmaterialet er interessant, ligesom den problematiserende indledning til hvert kapitel er god, men for kortfattet. Som biblioteksmateriale kan bøgerne kun give oversigt og skal nødvendigvis suppleres af andet materiale. Bøgerne rummer ikke forslag til videre eller supplerende læsning, ej heller en litteraturliste, men forlaget lover en netportal med historiske opgaver og henvisning til www.