Bøger / faglitteratur

Frihedens pris - en kort historie om menneskehjernen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Hjerneforsker, speciallæge i psykiatri, forfatter og foredragsholder Peter Lund Madsen (f. 1960) fortæller om hjernens evolutionshistorie, og om hvilken betydning hjernens funktionsevne har for mentale ubalancer som stress, demens, angst, skizofreni mm.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. maj 2018

af

af

Grethe Lorentzen

d. 16. maj 2018

En beretning om det moderne menneskes hjerne, og om hvorfor den bærer kimen til mental ubalance i sig. Til alle, der interesserer sig for hjernen.

Den moderne menneskehjerne er både håbløst gammeldags og grænseoverskridende hypermoderne. Vores avancerede hjerner har dog sin pris: der kan opstå en mangfoldighed af problemer og uhensigtsmæssigheder, siger Peter Lund Madsen, som tager os med på en rejse gennem hjernens evolutionshistorie og fortæller om mange af de mentale problemer, der kan opstå, og om hjernens funktionsevne ved fx stress, autisme, demens, angst, skizofreni og meget mere. Han fortæller om dengang, han selv var bange for at blive sindssyg, og om sine angstanfald. PLM har tidligere udgivet En bog om hukommelsenDr. Zukaroffs testamente i samarbejde med Thomas Raab, og Dr. Zukaroffs testamente om menneskehjernenDen moderne menneskehjerne er både håbløst gammeldags og grænseoverskridende hypermoderne. Vores avancerede hjerner har dog sin pris: der kan opstå en mangfoldighed af problemer og uhensigtsmæssigheder, siger Peter Lund Madsen, som tager os med på en rejse gennem hjernens evolutionshistorie og fortæller om mange af de mentale problemer, der kan opstå, og om hjernens funktionsevne ved fx stress, autisme, demens, angst, skizofreni og meget mere. Han fortæller om dengang, han selv var bange for at blive sindssyg, og om sine angstanfald. PLM har tidligere udgivet En bog om hukommelsen i samarbejde med Thomas Raab, og om menneskehjernen.

Lund Madsen folder sit fortælle-gen ud i denne beretning om hjernen, som har en stærk personlig vinkling. Det er en underholdende og oplysende bog, som især kan gøre læseren klogere på bevidsthed og følelsesregulering. De, der leder efter detaljerede oplysninger om behandling af psykiske ubalancer må dog lede andetsteds.

Hjernen er stjernenDen foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed er en populærvidenskabelig bog om hjernen. Den foranderlige hjerne og den forunderlige bevidsthed er en historisk og nutidig rejse i forskningens viden om hjernen og bevidsthedHjernen er stjernen er en populærvidenskabelig bog om hjernen. er en historisk og nutidig rejse i forskningens viden om hjernen og bevidsthed.


litteratursiden.dk

d. 25. juni 2018

af

af

Jette Landberg

d. 25. juni 2018

Peter Lund Madsen giver et klart og lettilgængeligt billede af menneskehjernen, der er stor og avanceret og derfor også langt skrøbeligere end andre skabningers enklere hjerner. Har man nogensinde hø...


Kristeligt dagblad

d. 18. juli 2018

af

af

Søren Chr. Hindsholm

d. 18. juli 2018