Bøger / faglitteratur / bibliografier

Dr. Zukaroffs testamente : en bog om menneskehjernen


Beskrivelse


Om menneskehjernen. Hvordan den fungerer og hvad den kan.

Anmeldelser (15)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2019

af

af

Grethe Lorentzen

d. 12. nov. 2019

En snurrig, romanagtig og populærvidenskabelig bog om menneskehjernen til alle, der holder af at læse hjernehistorier.

Peter Lund Madsen (f. 1960) er læge, hjerneforsker og kendt fra "Hjernekassen". I 2006 bliver han kontaktet af den mystiske Dr. Zukaroff, som tilbyder af være Madsens mentor. Handlingen og formidlingen af stoffet udfolder sig i samtaler mellem de to på forskellige lokaliteter i Danmark og Tyskland. Bogen tager læseren med på en universets, naturhistoriens og hjernens dannelsesrejse. Med noter, litteraturlister og register.

Når man har læst bogen, har man været på en spændende dannelsesrejse i menneskehedens og hjernens udviklingshistorie, krydret med lune Madsens personlige historie og historien om Zukaroff. Lund Madsen holder af sit fag og elsker at formidle. Og det er han faktisk ret god til. Bogen er på samme tid en roman med spændingsmomenter, en dannelsesrejse og en populærvidenskabelig formidling af hjerneforskningens viden om hjernens funktion uden svære detaljer.

I forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamenteHjernen er stjernenDin geniale dyrehjerneSofies verden er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest Hjernen er stjernen og Din geniale dyrehjerne. Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie Sofies verden i sin fiktive opbygningI forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest og Din geniale dyrehjerne. Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie Sofies verden i sin fiktive opbygningI forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest Hjernen er stjernen og . Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie Sofies verden i sin fiktive opbygningI forhold til 1. udgave af Dr. Zukaroffs testamente er der sproglige ændringer og præciseringer af hjernens oplevelse af verden. Der er udkommet flere bøger om hjernen på alment niveau, senest Hjernen er stjernen og Din geniale dyrehjerne. Ligner Jostein Gaarders filosofihistorie i sin fiktive opbygning.


Bibliotekernes vurdering

d. 3. okt. 2012

af

af

Grethe Lorentzen

d. 3. okt. 2012

"HjerneMadsen" har begået en snurrig, romanagtig populærvidenskabelig bog om menneskehjernen, som man bliver glad af at læse. Den er en dannelsesrejse, og samtidig lærer læseren hvad hjernen gør for os mennesker. De, der kunne lide Sofies verden vil falde for denne.

P.L. Madsen (f. 1960) er læge, hjerneforsker og entertainer. I 2006, ifølge indledningen, bliver han kontaktet af den mystiske og martrede Dr. Zukaroff, som tilbyder af være Madsens mentor. Handlingen og formidlingen af stoffet udfolder sig i samtaler mellem de to på forskellige lokaliteter i Danmark og Tyskland. Når man har læst bogen har man været på en spændende dannelsesrejse i menneskehedens og hjernens udviklingshistorie, krydret med lune Madsens personlige historie og historien om Zukaroff. Det er noget af et kunstgreb, at Madsen indfører et alter ego, for på den måde kan han ytre sig om ting, der ikke er videnskabeligt bevis for samt skabe dynamik i beretningen, og det gør den så meget mere spændende og personlig. Gode farvetegninger af Ingeborg Nielsen og Madsens egne stemningsfulde s/h fotos.

Bogen tager læseren med på en universets, naturhistoriens og hjernens dannelsesrejse, i sin fiktive opbygning lig Gaarders filosofihistorie Sofies verden.

Hjerneforsker Lund Madsen holder af sit fag, og elsker at formidle. Og det er han faktisk ret god til. Bogen er på samme tid en roman med spændingsmomenter, en dannelsesrejse og en populærvidenskabelig formidling af hjerneforskningens viden om hjernen uden svære detaljer.


litteratursiden.dk

d. 4. mar. 2013

af

af

Erling Lykke

d. 4. mar. 2013

Hvor er jeg? Hvad gør jeg? Disse to spørgsmål er frihedens spørgsmål, og i 'Dr. Zukaroffs testamente' kan du finde ud af, hvad de betyder for vores hjerne. Lad det være sagt med det samme. Peter Lund ...


Højskolebladet

Årg. 138, mar. (2013)

af

af

Lars Andreassen

Årg. 138, mar. (2013)


Politiken

d. 11. okt. 2012

af

af

Svend Brinkmann

d. 11. okt. 2012


Jyllands-posten

d. 24. okt. 2012

af

af

Dennis Nørmark

d. 24. okt. 2012


Berlingske tidende

d. 14. okt. 2012

af

af

Lars Henrik Aagaard

d. 14. okt. 2012


Information

d. 30. nov. 2012

af

af

Tor Nørretranders

d. 30. nov. 2012


Kristeligt dagblad

d. 29. nov. 2012

af

af

Søren Hindsholm

d. 29. nov. 2012


Berlingske tidende

d. 22. nov. 2014

af

af

Henrik Dannemand

d. 22. nov. 2014