Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Frisk græs til Pille


Beskrivelse


Mia og Dao cykler ud for at finde græs til Daos kanin Pille. De fylder to poser med frisk græs, og hygger sig ved åen. Men da Dao taber sin mobil i åen, dukker der pludselig en mystisk mand op.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. nov. 2018

af

af

Stine Bille

d. 9. nov. 2018

Mia og Dao cykler ud for at finde frisk græs til Daos kanin Pille. De fylder to store poser med frisk græs, og hygger sig ved åen. Men da Dao taber sin mobil i åen, dukker der pludselig en stor mystisk mand op. For de 7-9-årige.

"Frisk græs til Pille" er en del af serien "Blå Læseklub" som henvender sig til begynderlæsere som gerne vil læse længere historier. Mia og Dao er blevet gode venner. Dao er lige startet i 2.a. og hendes mor kommer fra Thailand, så hun taler både thailandsk og dansk. Dao har en kanin som de to piger leger med. De cykler ud til en å, for at finde frisk græs til kaninen. Heldigvis er der masser af frisk grønt græs langs åen. De to piger hygger sig og glemmer tiden. Da Mia vil ringe hjem for at fortælle at hun kommer for sent hjem, taber de Daos telefon i åen. Hvad gør de nu? Pigerne løber hen til deres cykler, men på vejen møder de en stor mystisk mand. Hvad laver han ved åen? Bogen er læsepædagogisk bearbejdet og indeholder mange dialoger. Den har lix 8 og let tal 15.

Det er en både sød og spændende historie om to pigers venskab og deres udflugt. Illustrationerne er farverige, sjove og fantasifulde, og er fint med til at fortælle historien.

Der findes flere gode bøger i samme serie om venskaber, fx Skal vi vædde?Tao får hævn eller Tao får hævnDer findes flere gode bøger i samme serie om venskaber, fx Skal vi vædde? eller .