Bøger / skønlitteratur / noveller

Frygt-filerne III


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Korte historier om de mørkeste sider af mennesker - og om hvor lidt, der skal til, før det normale forvandler sig til ren horror.

Indhold

  • Unmenschlich

  • Frygtlige P

  • Guds mund

  • Kontrakten

  • Sort undfangelse

  • Hamstervenner

  • Shelter

  • Post mortem spiritus


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. dec. 2016

af

af

Frederik Nielsen

d. 5. dec. 2016

Horrornoveller. Tredje og afsluttende bind i gyserserien med otte nye noveller til samlingen. Henvender sig til læsere af gyserhistorier i den mere makabre ende og er ikke for sarte sjæle.

De otte fortællinger tager, som i de to første samlinger, udgangspunkt i hverdagen og dens skyggesider. Der er fx historien om den ubehagelige og egoistiske Jeanne, som er nået til et punkt i livet, hvor hun ikke kan tage sig af andre menneskers følelser og behov, men hendes ændring er større end det, og en dag går hun forbi en boghandel og finder sit sande jeg. Der er historien om den rigtige Pinocchio, som slet ikke er børnevenlig, og kuriosasamleren som får fat i ham med store konsekvenser til følge. Hovedpersonen i Hamstervenner er Berit, som vælger at afskære sig fra andre mennesker og hellige sig sine små hamsteres liv, men også kæledyr kan skuffe. Novellerne foregår i Danmark og er nutidige.

Godt skrevet og fin variation og utryg stemning i novellerne af en af de bedste nyere forfattere i Danmark indenfor genren. Novellerne holder ikke et ensartet niveau, men som samling er der noget for enhver smag af gys og gru. Kan læses selvstændigt.

Tredje bind minder meget om de to foregående i serien og efterhånden har forfatteren udgivet mange noveller skrevet i gysets eller i det fantastiskes verden. Bøgerne er især inspireret af Clive Barkers "Books of blood" som også er en novellesamling og en forfatter som Edgar Allan Poe.


Himmelskibet

Nr. 51 (2017)

af

af

Thomas Winther

Nr. 51 (2017)