Bøger / faglitteratur

Frygtens skjulte gave : lad det, der forhindrer dig, helbrede dig


Beskrivelse


Bogen beskriver indledningsvis frygtens fysiologi og fremlægger videnskabelige undersøgelser om frygtens indflydelse på helbredet. Herefter analyseres og forklares med eksempler, hvordan vi oftest reagerer på frygt. Sidst præsenteres konkrete teknikker der kan bruges til at vende frygt til mod.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 28. aug. 2015

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 28. aug. 2015

Læsere, der plages af irrationel frygt og bekymringer, og er åbne overfor alternative løsninger, finder i "Frygtens skjulte gave" en fin guide til at vende frygt til mod.

Den amerikanske forfatter har tidligere udgivet Din selvhelbredende kraft. Hun er uddannet læge og praktiserer udfra et holistisk menneskesyn. Med udgangspunkt i egne erfaringer formidles undersøgelser og forskning om frygt og angst. Bogen er delt op i tre hoveddele: Første del belyser frygtens fysiologi og fremlægger videnskabelige undersøgelser om frygtens indflydelse på helbredet. Anden del går ind i, hvordan frygten påvirker vores hverdag og analyserer og forklarer i konkrete eksempler, hvordan vi oftest reagerer på frygt. Sidste del præsenterer mere konkrete teknikker til at vende frygt til mod. Teksten brydes op af grå bokse med øvelser, man selv kan udføre. Bagerst findes forskellige tillæg samt udførligt noteapparat.

Udførlig og grundig bog om at vende frygt og bekymring til selvudvikling og helbredelse. Det personlige udgangspunkt kombineret med et letlæst sprog formidler stoffet godt. Bogen giver læseren mange gode redskaber til at arbejde med sin frygt.

Bogen bygger videre på en holistisk tilgang til sind, sygdom og sundhed, som forfattere som fx Bernie Siegel og Deepak Chopra også arbejder udfra. I en bog som Frygtens anatomi finder man en mere samfundsfaglig analyse af begrebet frygt.