Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Fuld fart frem


Beskrivelse


Arne er opfinder. Han skruer og hamrer og sætter hjul og motor på drengenes støvler. Vupti kan Tobias og Tue fræse afsted. Det går fint lige indtil, de får brug for at bremse. Har Arne mon glemt noget?

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. maj 2019

af

af

Lisbeth Thue Hansen

d. 2. maj 2019

Tobias og Tue besøger ofte Arne. Arne konstruerer utallige fantasifulde opfindelser i garagen. Han finder hele tiden på nye ting, som drengene må afprøve. Let at læse fra 7 år.

Bøgerne er 3. og 4. del af serien "Arnes auto". De har begge let-tal 12/lix 5. Hårde omslag med illustrationer viser drengene og Arne, der afprøver Arnes opfindelser. I "Fuld fart frem" står der i garagen en lille aflang tingest af metal. Det er en motor. Arne skruer og hamrer og sætter hjul og motorer på drengenes støvler, og vupti kan Tobias og Tue fræse afsted. Det går fint lige til, de får brug for at bremse. I bogen "Kassen" har Arne ringet. Han har en ny opfindelse, Tue og Tobias skal se. De finder en stor kasse med en skærm. Men hvor er Arne? På skærmen kan drengene se Arne, der i et spil kæmper mod en ækel zombie. Zombiens arme vokser ud, så snart de er hugget af. Kan de hjælpe Arne?.

To sjove og veldrejede bøger for de mindste læsere. Indhold og illustrationer underholder og motiverer til den fortsatte læsning. De mange fantasifulde, sjove og farverige illustrationer udvider i høj grad den letlæste tekst. Man behøver ikke læse bøgerne i rækkefølge.

Per Østergaard er velkendt indenfor genren af letlæselige titler. Bøgerne har samme humor som Jørn Jensens serie om Palle og hans far, fx Palle laver fuglehusTim og løbehjulet. Tim kan heller ikke stoppe sit løbehjul i Tim og løbehjulet, som anbefalesPer Østergaard er velkendt indenfor genren af letlæselige titler. Bøgerne har samme humor som Jørn Jensens serie om Palle og hans far, fx Palle laver fuglehus. Tim kan heller ikke stoppe sit løbehjul i , som anbefales.