Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Gadekampen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Daniel og Nick bliver fanget i optøjer efter en sportskamp, hvor en menneskemængde går amok og smadrer butikker, biler og slås med politiet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. mar. 2018

af

af

Lotte Klemens Thomhave

d. 21. mar. 2018

Spændende letlæsningsroman om fankultur, hærværk og alkohol. Bogen er velegnet til unge med læsevanskeligheder fra 9. klasse og til unge i ungdomsuddannelserne.

En aften tager Daniel og hans bedste ven Nick ind til byen for at se en kamp med deres yndlingshold. Kampen bliver vist på gigantiske storskærme. De fleste har smuglet sprut med ind på pladsen. Efter kampen begynder menneskemængden at kaste med flasker, smadre butiksruder og sætte biler i brand. Politiet er magtesløse. Da Nick og Daniel forsøger at komme væk, bryder de ind i et pizzaria og møder pigen Abbi. Daniel bliver banket, da han vil forhindre mængden i at ødelægge butikken. Nick vil melde sig selv, men Daniel er bange for, at hans far får at vide, at det var ham, der smadrede ruden ind til pizzeriaet. Er Daniel en helt eller en skurk?.

Velskrevet og spændende historie med masser af dialog. Bogen er bygget op i overskuelige scener. Historien bliver fortalt af Daniel og han er god til at beskrive alting med mange små detaljer, der gør det levende for læseren. Kapitlerne er korte og der er brugt korte sætninger med inddelinger af lange ord i stavelser.

Serien "Læselyst" har andre spændende letlæste romaner for unge. I Berat og de forsvundne scootere bliver to drenge også tvunget til at ransage deres samvittighed. "Gadekampen" er Diane Tullsons første roman for unge på dansk.