Bøger / skønlitteratur / roman

Gaden uden navn


Beskrivelse


Kassandra og hendes bror, Alexander, er i Den Jødiske Ghetto i Warszawa sammen med deres kusine, Julia. Kassandra og SS-officeren, Peter, forelskes og samtidig bliver Kassandra og Alexander en del af den jødiske modstandsgruppe.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. maj 2020

af

af

Sanne Mendel

d. 25. maj 2020

Medrivende og forrygende historisk spændingsroman. Dansk-jødiske Kassandra og hendes bror Alexander er havnet i den jødiske ghetto i Warszawa, hvor de bliver en vigtig del af en jødisk modstandsgruppe. For læsere af historiske spændingsromaner.

Tredje bind i serien "Venner og fjender". Første bind i serien hedder Vejen til Warszawa. Serien er planlagt til i alt otte bind. Årene er 1941-42, og Kassandra Alexander og deres kusine Julia kæmper for at få pengene til at række. Overalt omkring dem dør jøderne i ghettoen, og især børn er ofre for sult og de sadistiske SS-officerer, som patruljerer gaderne og skyder børn for sjov. Men en dag kontaktes Kassandra og Alexander af en jødisk modstandsgruppe, Masada, som har brug for deres hjælp til dødsensfarlige missioner. De indvilliger og bliver en del af et større netværk, som bl.a. inkluderer smuglerbørn og Kassandras kæreste, den danske SS-officer Peter. Men en stikker angiver dem, og snart må Kassandra og Alexander på en livsfarlig flugt.

Fremragende og fængslende spændingsserie, som er særdeles anbefalelsesværdig. En roman man læser langsomt, så den holder længere, og hvor man utålmodigt venter på næste bind i serien. Tredje bind er meget barsk og ikke for sarte sjæle. En yderst velskrevet spændingsroman.

Ønsker man en anden gribende roman, som også foregår under 2. verdenskrig, kan Glimt af håb af Ruta Sepetys anbefales.


litteratursiden.dk

d. 17. aug. 2020

af

af

Britta Voergaard Poulsen

d. 17. aug. 2020

Personerne står knivskarpt, og fronterne begynder for alvor at blive trukket op i Hammers historiske spændingsserie. I tredje bind af serien 'Venner og fjender' om Anden Verdenskrig, er vi tilbage i W...


Politiken

d. 2. juli 2020

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 2. juli 2020