Bøger / faglitteratur / opskrifter

Gartnerinden & Lykkesmeden : om at opdyrke livets muligheder og skabe sin egen lykke


Beskrivelse


Fokus på de områder, der optager og bekymrer de fleste moderne kvinder: Personligt lederskab, kost og sund livsstil, indretning, familieliv, job & karriere, tidsstyring, selvudvikling, mindfulness, motion, søvn og meget andet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2012

af

af

Annemette Schønberg Johnsen

d. 20. nov. 2012

Ryd op i dit liv og nyd det, mens du tilbereder sunde lækkerier til en hyggestund - sådan kunne et slogan lyde for denne indbydende, mangfoldige livsstils- og selvudviklingsbog med madopskrifter. Forfatteren kendes i forvejen for en række populære kogebøger. Nok mest for kvinder.

Krudtugler og kanelsnegle indledte i 2004 det populære forfatterskab om mad og familiehygge. Den 6. bog er en omfangsrig samling gode råd og inspiration til mentalt overskud i hverdagen. Opskrifter på sund mad og guf mangler ikke, men især gennemgås selvudviklingstemaer som mindfulness, feng shui, tidsstyring, sund levevis mv. Desuden praktiske forslag om fx oprydning og hjemmelavet hudpleje. Velskrevet i personlig tone med illustrerende historier. Store farvefotos, indholdsfortegnelse. Skrifttypen og især de små indslag med "håndskrift" trækker læsbarheden lidt ned.

Orellanas fem tidligere bøger koncentrerer sig om mad og familiehygge, og hun har skabt sig en indbydende stil, der her har fået endnu en tand. Livsstils- og selvudviklingstemaerne er set i mange andre bøger, men ikke nær så visuelt indbydende.

Flot og personlig læse-/bladre-/kogebog af populær familiekogebogsforfatter, nok især for kvinder, der får righoldig inspiration til at leve mere velorganiseret og nydelsesbetonet. Der er tydeligvis lagt hjerte og kreativitet i bogen, der har livsstil og -nydelse som hovedfokus, og vel ikke overraskende er der også opskrifter på lækker mad, brød og snacks. Billedsiden er usædvanlig flot.