Bøger / faglitteratur

Gaven


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om at give og modtage gaver både i et nutidig og historisk perspektiv. Spørgsmål om gavegivning og gaveudveksling belyses bl.a. i en evolutionær og kulturel sammenhæng.

Indhold

Forspil ; Forsoning og mangfoldighed ; Teoretisk mellemspil ; Evolution og gaver ; Efterspil


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. nov. 2016

af

af

Sanne Mendel

d. 25. nov. 2016

Tænkepausen "Gaven" er som de øvrige bøger i serien, både hyggelig og informativ. For alle læsere som holder af serien "Tænkepauser".

Bog nummer 44 i Aarhus Universitetsforlags serie "Tænkepauser" hedder "Gaven", og er skrevet af Anders Klostergaard Petersen. Bogen indeholder fem kapitler, "forspil", "forsoning og mangfoldighed", "teoretisk mellemspil", "evolution og gaver" og "efterspil". Bogen tager både udgangspunkt i personlige anekdoter om at give og modtager gaver og har et nutidig og historisk perspektiv. Spørgsmål om gavegivning og gaveudveksling belyses bl.a. i en evolutionær og kulturel sammenhæng og forståelse.

Tænkepauser er en fantastisk velinformerende og velskrevet serie om alt mellem himmel og jord og "Gaven" er ingen undtagelse. En ren nydelse at læse.

Der er udkommet mange bøger i serien Tænkepauser. Den første fra 2012 hed FrihedGaven og er skrevet af Hans-Jørgen Schanz. Derudover kan sociologen Marcel Mauss' klassiske essay fra 1924 Gaven om gaveudvekslingens form anbefales, nyeste udgave er fra 2001Der er udkommet mange bøger i serien Tænkepauser. Den første fra 2012 hed Frihed og er skrevet af Hans-Jørgen Schanz. Derudover kan sociologen Marcel Mauss' klassiske essay fra 1924 om gaveudvekslingens form anbefales, nyeste udgave er fra 2001.


Berlingske tidende

d. 17. dec. 2016

af

af

Jeppe Krogsgaard Christensen

d. 17. dec. 2016