Bøger / faglitteratur / billedværker

Gennemsyn : malerier, lysværker, andre værker, datavisualiseringer, papirværker


Beskrivelse


Indblik i den danske billed- og installationskunstner Thorbjørn Laustens (f. 1945) værker fra 1968 til 2008, samt med tekster der belyser temaer og aspekter i hans kunst.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2009

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 23. jan. 2009

En gennemgang af mediekunstneren Thorbjørn Laustens værk, henvender sig i sagens natur primært til kunsthistorikere og andre med en helt særlig interesse for denne anerkendte, men specielle kunstner.

Thorbjørn Lausten (f. 1945) har siden begyndelsen af 70'erne arbejdet med mediekunst. Han har haft en lang række udstillinger både her og i udlandet, og dette er den til dato grundigste introduktion til hans univers, der interagerer i feltet mellem kunst, teknologi og videnskab. De tre forfattere har alle en akademisk baggrund, men kun Anne Ring Petersen er egentlig kunsthistoriker. Bogen samler og dokumenterer Laustens arbejde, og indeholder en god litteraturliste. Udstillingsfortegnelse må man dog ud på nettet for at finde.

Der er skrevet en del om Lausten gennem tiderne i forbindelse med hans mange udstillinger, men det er første gang vi ser en samlet gennemgang af hans værk.

Gennemgang og dokumentation af kunstneren Thorbjørn Laustens arbejde som mediekunstner.