Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Ghetto-girls hader heste


Beskrivelse


Tvillingesøstrene Asyah og Fossia er glade for at bo i storbyens ghetto. De gider ikke lave lektier, og deres forældre får klager fra skolen, fordi de er frække. Derfor beslutter deres forældre, at familien skal flytte på landet.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2016

af

af

Inge Lykke

d. 18. nov. 2016

Tvillingerne Asyah og Fossia bor i en ghetto i en storby. De er frække i skolen; gemmer nøglen til sløjdlokalet, tænder kanonslag på toilettet, eller pjækker simpelthen. Men så flytter familien på landet! Til børn fra 9-11 år.

Asyah og Fossias forældre har købt et hus på landet. De mener familien skal væk fra larm og ballade og ud på landet. "Det er løgn" råber tvillingerne i munden på hinanden, og de vil ikke se billedet af det "skod-hus", som er blevet købt. De kigger alligevel på fotoet og Fossia udbryder: "Jeg skal sgu ikke bo i et hus med hø på taget". Men to uger efter flytter familien på landet, og de bliver godt modtaget af naboen. Da Asyah og Fossia ligger i deres senge den første nat, tænker de: Ghetto-girls går ikke med gummistøvler! Få os væk fra det her stinkende sted. Der er en bred margen på siderne, så linjerne er ikke lange. Illustrationerne er helsides farvede tuschtegninger.

Det er en bog om kultursammenstød. Hårde ghetto-girls møder freden og roen på landet. De lyver og har et hårdt sprog overfor deres forældre. De møder også pigen Liv My, som er nabo, sød, imødekommende, afslappet og humoristisk. Karaktererne er trukket sort/hvide op, men det gør ikke bogen mindre værd at læse.

Andre bøger om etniske minoriteter og kultursammenstød er fx bøgerne om Ayse: Ayses ramadanKaos og kolonihave og bøgerne om Kamal fx: Kaos og kolonihave. Den nye bog adskiller sig fra disse nævnte titler ved børnenes hårde sprogtoneAndre bøger om etniske minoriteter og kultursammenstød er fx bøgerne om Ayse: Ayses ramadan og bøgerne om Kamal fx: . Den nye bog adskiller sig fra disse nævnte titler ved børnenes hårde sprogtone.