Bøger / faglitteratur til børn

Giftige dyr


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om nogle af verdens mest giftige dyr. Der er fokus på dyrenes dødbringende brug af gift til forsvar eller som hjælp til at fange mad.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2014

af

af

Henrik Munch Jørgensen

d. 20. nov. 2014

Nogle dyr er meget giftige. Selv små insekter kan betyde døden eller store smerter for store dyr. Men hvorfor er nogle dyr giftige? Det fortæller denne bog om for børn mellem 8 og 10 år.

Bogen er en del af serien "Små fakta", som så småt er ved at runde titel nummer 50. Over 30 sider fortælles om forskellige giftige dyr i en blanding af ord og billeder, hvor billederne er en vekselvirkning mellem farvefotografier og forklarende tegninger.

Bogen giver et godt letlæst indblik i de giftige dyrs univers. Bilederne er flotte og appellerende. Der er meget drama og "wauw"-effekt i illustrationerne, som kan give stof til megen samtale. Der er nok også for meget drama. Men det gør ikke noget, for det er det, læseren går efter, at blive imponeret over nogle af naturens mange fantastiske skabninger.

Der findes ikke så mange nye letlæste udgivelser om giftige dyr. Serien "Første fakta" indeholder titler om nogle af dyrene som eksempelvis FugleedderkopBlæksprutte og BlæksprutteDer findes ikke så mange nye letlæste udgivelser om giftige dyr. Serien "Første fakta" indeholder titler om nogle af dyrene som eksempelvis Fugleedderkop og .