Musik / hip hop

Gin & Cocio


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 25. apr. 2016

af

af

Thomas Tiedje

d. 25. apr. 2016

Den gode Pede B, der er blevet en institution i dansk hip hop, er i den grad tilbage. Den faste makker Dj Noize fortæller på en video på Facebook, hvorledes han og Adam Sampler i tre måneder kreerede musikken uden at høre en lyd fra Pede, hvorefter han kom forbi og rappede hele albummet for de måbende producere. "Gin & Cocio" er et konceptalbum om William, der må grueligt meget igennem i løbet af en weekend. Coveret ligner noget fra "Grand Theft Auto", og den barske historie, gode lyrik og sprøde beats veksler med lydeffekter, monologer og telefonopkald undervejs. Nærmeste sammenligning må være Østkyst Hustlers' klassiske "Verdens længste rap". Det er ikke ambitionen her, men kunstnerisk og kreativt er Pede B stadig i en liga for sig i den danske hip hop-andedam.


Gaffa [online]

d. 16. mar. 2016

af

af

Peter T. Aagaard

d. 16. mar. 2016

"Sidste år kom jeg til at kalde ham for dansk raps store historiefortæller. Dengang anede jeg ikke, han bryggede på denne monolit af en fortælling, der cementerer denne status ... Albummet er struktureret som en slags hørespil, hvor konventionelle sange og rappede vers blandes med samtaler og telefonopkald. Pede B har altid sværget til autenticitet, såselvom dette er fiktion på mikrofon, er det stadig socialrealisme, så køkkenvasken drypper ... Som overordnet historie er der ingen tvivl om, at drejebogen er skruet godt sammen, og oplevelsen er helt klart størst samlet. Der er vilde stjerneskud som nedtursnummeret Bunden Af Fødekæden med et vanvittigt langt vers, efterfest-temaet Gin & Cocio og så det afsluttende indfølte Intet Sted, der nok er det mest vellykkede nummer. Man kan ikke lave en sammenhængende historie over et helt album uden at blive sammenlignet med Verdens Længste Rap, men dette er langt fra Østkyst Hustlers og langt tættere på den rå spillefilm Nordvest".


Politiken

d. 22. apr. 2016

af

af

Simon Lund

d. 22. apr. 2016

"Med Olsen-banden-røveri, søde piger og forvekslinger er det situationskomik i røven af samfundets 4. division. En folkekomedie med inspiration fra The Streets anno "A Grand Don't Come for Free" og et skud af hiphop-arven fra Mc Einar. Eller mere præcist Nikolaj Peyk, manden, der både satte ordene sammen til "En af den slags dage" og førte pennen på Østkyst Hustlers' "Verdens længste rap"'. Pede B har et par musikalske gearskift mere end Østkyst Hustlernes maraton-rap, hvilket løfter den i grunden ret simple historie op til et godt hiphop-album. Han har dog ikke helt det samme blik for de indre psykologiske brudlinjer som The Streets. Det, der løfter en fortælling op over det joviale grin. Men med "Gin & Cocio" har Pede B udfordret sig selv og igen bevist sit værd som en sikker historiefortæller med ordene siddende løst i ærmet".


Information

d. 8. apr. 2016

af

af

Emil Eggert Scherrebeck

d. 8. apr. 2016

"Pede B, som har haft stor succes ved freestylekonkurrencen MC's Fight Night, tager (...) fat på underklassetematikken, når han på Gin & Cocio fortæller en kronologisk historie om den fiktive, white-trashede karakter William ... Overordnet slår projektet mig som ret kitschet. Det har visse lighedstræk med den amerikanske rapper R. Kellys ufrivilligt morsomme rap-opera eller "hiphopera" Trapped in the Closet. Men jeg må alligevel sige, at der er noget ved historiefortællingen, som taler lidt til mig. Jeg har lyst til at høre, hvordan det ender for William. Og så sætter Pede B også ord på en kærlighed, som accepterer, hvor den kommer fra".