Bøger / faglitteratur

Giv børnene det bedste : en inspirationsbog til at leve med Gud i familien


Beskrivelse


Inspirationsbog for kristne forældre som ønsker at formidle værdierne fra den kristne tro til deres børn. Der gives konkrete anvisninger i form af samtaleark, bønner og sange med noder.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Ole Laursen

2007

Bogen vil kunne anvendes af kristne familier, som i bogen vil kunne finde inspiration til, hvorledes livet med Gud i familien kan leves. Teksten er letlæst omend lidt tør sine steder.

Forfatteren, som er sognemedhjælper i Emdrup Kirke i det Nordvestlige København, har tidligere skrevet 4 andre bøger. Bogen indeholder anvisninger på hvorledes kristne familier kan videregive kristne normer til deres børn. Bogen udgør sammen med rapporten Sammen gør vi det bedre det skriftlige resultat af Projekt Forældresamarbejde. Emdrup Kirke 2006, hvor 25 familier med tilknytning til Emdrup Kirke er blevet interviewet om deres kristne liv sammen med børnene. Bogen består af en praksisdel med eksempler på forældrenes udsagn samt en teoridel. Bogen afsluttes med en række appendix med forslag til sange, bønner og salmer samt litteraturliste og det samtaleark, forældrene i Emdrup fik udleveret. Pæn forside med foto af glade børn.

Af andre tilsvarende bøger kan nævnes Barnedåb, 2006 af Nina Tange, som dog er langt mere kortfattet. Desuden findes Forældrebilleder, 2003 og Tid til børn, 2004.

En grundig gennemgang af forskellige muligheder for forældrene for at opdrage deres børn til den kristne tro med både teoretiske overvejelser, men først og fremmest med en lang række praktiske ideer.