Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Giza & marionetterne


Beskrivelse


Fantasy. Da 14-årige Giza modtager det magiske tegn, bliver det første gang i kongeriget Saga, at en pige kommer ind på den magiske skole, Temper. Hverken eleverne eller Det Øverste Råd er begejstrede, men Gizas kræfter overgår alt.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 11. juli 2014

af

af

Maria Sjøblom

d. 11. juli 2014

Børnebibliotekets skare af umættelige fantasy-fans fra 12 år vil nyde denne bog, som foregår i et middelalderligt univers. På grund af den gennemgående pointe, at piger kan det samme som drenge, vil bogen sikkert fortrinsvis vække begejstring hos pige-læserne.

Den debuterende danske forfatter læner sig op af en solid dansk produktion inden for genren og hun gør det godt. 14-årige Giza er eneste pige i en søskendeflok på 7, så hun er vant til at slå fra sig. I landet Saga er magi forbeholdt mænd, men det utænkelige sker, da Giza modtager det magiske mærke. Hun skal derfor undervises på skolen Temper, til det øverste råds store fortrydelse. Giza mobbes af de andre elever, men får en nær ven i den adelige dreng Narax. Gizas kræfter viser sig at være ekstraordinært stærke og da kongeriget trues af en ond troldmand, er hun den eneste, der kan redde det. Forsiden er en smuk afbildning af Giza og vil virke mere indbydende på en lidt ældre målgruppe, hvilket kræver lidt ekstra formidling. Handling og sproget flyder let gennem hele bogen og den er en rigtig page-turner.

Temaet, at piger kan klare mindst lige så meget som drenge, er ofte behandlet i denne genre. Læsere af Mette Finderups serie Den grønne ø vil også nyde denne bog. Her er dog ingen nordiske guder, men i stedet et universelt kongerige.

Flot debut-udgivelse, som vil skabe begejstring blandt fans af genren.


Himmelskibet

Nr. 42 (2014)

af

af

Thomas Winther

Nr. 42 (2014)