Bøger / faglitteratur

Globalt hedeslag : hvordan undgår vi at kloden brænder


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Søren Brunbech

2007

Bogen henvender sig til læsere med interesse for den vigtige internationale debat om, hvordan klimaændringerne kan påvirke den fremtidige økonomiske udvikling.

Skal vi afværge farlige klimaforandringer kræver det at de rige lande frem til 2030 reducerer udslippet af drivhusgasser med hele 90 %. Men det vil også kunne lade sig gøre, samtidigt med at vi opretholder en moderne økonomi, mener den internationalt kendte journalist og kommentator George Monbiot. Han argumenterer udførligt for, at man laver en rationeringsordning for CO2-udslip, og han gennemgår de konsekvenser det vil få for de forskellige sektorer i samfundet og for vores levevis i almindelighed i den rige del af verden. Omfattende noteafsnit med henvisninger til den internationale miljødebat, men skrevet i et alment tilgængeligt sprog.

Bjørn Lomborgs Verdens sande tilstand, 2003 er et tilsvarende indlæg i den internationale diskussion om, hvordan vi håndterer konsekvenserne af klimaændringerne.

En vigtig debatbog om konsekvenserne af klimaændringerne, hvor den internationalt anerkendte miljøkommentator argumenterer for nødvendigheden af at de rige lande reducerer C02-udslippet med 90 % frem til 2030, og hvor han viser hvordan det vil kræve relativt begrænsede ofre.


Information

d. 12. juli 2007

af

af

Connie Hedegaard

d. 12. juli 2007Informationer og udgaver