Bøger / faglitteratur / erindringer

Gode grunde til at vælge livet : håndbog i depression


Beskrivelse


Forfatteren Matt Haig (f. 1975) fortæller med udgangspunkt i sine egne oplevelser om, hvad det vil sige at lide af angst og depression. Han argumenterer samtidig for at vælge livet og giver gode råd til at overleve angst og depression.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. feb. 2018

af

af

Dorte Tissot Hansen

d. 19. feb. 2018

Matt Haigs beretning om et liv med angst og depression henvender sig til alle, der føler angsten og depressionen på egen krop, samt til pårørende og sekundært professionelle.

Forfatteren blev som 24-årig ramt af voldsom depression og angst. I denne bog fortæller han om sine personlige oplevelser. Følelserne, de fysiske symptomer, hvor angstprovokerende det kunne være for ham at gå til købmanden efter mælk m.m. Der er også tilbageblik til oplevelser i den tidlige ungdom, samt refleksioner over det liv, han lever nu. Den almindelige tekst brydes op af fiktive samtaler mellem hans tidligere og nuværende jeg, samt forskellige afsnit af mere opremsende karakter, indeholdende fx andre depressionsramtes argumenter for at vælge livet. Bagerst findes en liste med inspiration til videre læsning, nyttige links, bogens citater samt et kort afsnit om at opsøge hjælp.

Med udgangspunkt i egne oplevelser formidler forfatteren et stærkt og personligt billede af, hvad det vil sige at lide af angst og depression. Genremæssigt fremstår bogen som en blanding af erindringer og en samling gode råd til at overleve depression.

Af andre personlige beretninger om depression og angst kan især HemmelighedenMå jeg hjælpe dig? af Asger Baunsbak-Jensen, der dog lægger mere vægt på barndommens oplevelser og rollen som pårørende, anbefales. Har man mere brug for en selvhjælpsbog om emnet kan man fx læse Må jeg hjælpe dig?, der har mest fokus på depression og psykisk udbrændthedAf andre personlige beretninger om depression og angst kan især Hemmeligheden af Asger Baunsbak-Jensen, der dog lægger mere vægt på barndommens oplevelser og rollen som pårørende, anbefales. Har man mere brug for en selvhjælpsbog om emnet kan man fx læse , der har mest fokus på depression og psykisk udbrændthed.


P [online]

d. 18. apr. 2018

af

af

Josefine Schmidt

d. 18. apr. 2018


Kristeligt dagblad

d. 2. maj 2018

af

af

Doris Ottesen

d. 2. maj 2018