Bøger / faglitteratur

Godnat min skat : en guide til rolige nætter


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. juni 2008

af

af

Laura Michelsen

d. 9. juni 2008

I det sødeste layout med den mest nuttekære forside kommer her alle forældres drøm: manualen til at få englebassen til at sove, sove godt og sove igennem.

Benedikte Hertel, der er sundhedsplejerske med mange års erfaringer, øser her af dem, der har med spædbørns og børns søvn at gøre. God søvn hænger også sammen med tryghed og trivsel, så derfor gør hun også meget ud af, hvordan man som forældre kan skabe de bedste betingelser for dette i familien. Kapitlerne er krydret med beretninger fra det virkelige liv, hvor forældre fortæller om gode erfaringer med at gøre tingene på en bestemt måde eller ændre på nogle vaner. Historierne bliver så bagefter kommenteret af Hertel. Bogen er lige til at gå til for trætte forældre. Beroligende både i sit smukke og enkle layout og i sproget, der er fuldt af kærlighed til børnene og familierne. Man fornemmer de mange års erfaring, og bogen virker på denne måde meget troværdig og tillidsvækkende. Bogen er på linje med Sundhedsstyrelsens anbefalinger.

Flere af de titler der findes om emnet er oversatte bøger, fx Sov mit barn, 1998, Mit barn kan ikke falde i søvn, 2001 og Godnat og sov godt, 2000 Denne bog minder mest om den sidstnævnte hvad angår indhold og opbygning, men den er dobbelt så lang.

Godnat min skat er en rigtig god brugsbog med meget anvendelige råd til både vordende og trætte forældre, men også forældre, der bare gerne vil skabe de bedste forhold for deres børns nattesøvn, og hvem vil ikke det?.


Sygeplejersken

Årg. 108, nr. 22 (2008)

af

af

Hanne Lindhardt

Årg. 108, nr. 22 (2008)