Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Grisha - pigen og mørkningen


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Fantasy. Den splejsede og indadvendte pige Alina sendes i krig sammen med sin bedste ven, Mal. Under en farlig rejse over det magiske Skyggehav, viser det sig at Alina indeholder mægtige kræfter. Men hvilken side skal hun kæmpe på?

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. jan. 2016

af

af

Maria Sjøblom

d. 15. jan. 2016

Ny spændende og eventyrlig fantasyroman om en forældreløs piges kamp mod mørket. For både unge og voksne fantasylæsere.

Den forældreløse pige Alina Starkov vokser op sammen med sin bedste ven, drengen Mal. Hun er splejset og indadvendt. Han er charmerende og livlig. Da børnene bliver testet for magiske kræfter, dumper de begge og de bliver sendt afsted for at tjene hæren. Alina og Kal tvinges til at rejse over det farlige og forheksede Skyggehav. Her overrasker Alina alle, da hun pludselig viser sig alligevel at have mægtige magiske kræfter. Hun sendes alene til Mørkningen's hof og forberedes på at kæmpe på den smukke, mørke mands side. Men hvilken side er egentlig den rigtige? Første del af en trilogi, som også er solgt til filmatisering.

Den debutterende, engelske forfatter er inspireret af zarernes Rusland i sin miljøbeskrivelse, hvilket giver en dyster og gennemført baggrund til historien. Her er spænding fra første til sidste side. Den magiske verden beskrives detaljeret, men forståeligt og man føler med den usikre, generte pige. Forsiden er mystisk og dragende, men den hæftede indbinding vil ikke holde til mange gennemlæsninger. Hvilket er rigtigt ærgerligt, da den helt sikkert vil blive læst igen og igen.

Fantasy i den rigtigt gode ende af skalaen. Bogen minder rigtig meget om og er mindst lige så god som Phillip Pullman's Det gyldne kompas.


litteratursiden.dk

d. 1. apr. 2016

af

af

Pia Bechmann

d. 1. apr. 2016

Fremragende eksempel på en veludført fantasyroman for unge. En spændende verden spækket med magi, onde kræfter og ikke mindst altovervindende kærlighed. ’Pigen og mørkningen’ er første del i Grisha-tr...


Weekendavisen

d. 27. jan. 2017

af

af

Vibe Termansen

d. 27. jan. 2017