Bogen henvender sig primært til ledere der ønsker at udvikle deres personlige lederskab, men samtidig kan bogen bruges som introduktion til en lang række hovedsageligt systemiske og socialkonstruktionistiske ledelsesteorier og -modeller som Per Larsen har gode erfaringer med.
Per Larsen (PL) har arbejdet mange år med undervisning og sparring af ledere, og bogen her er svaret på kursisternes ønske om en grundbog. Efter den erkendelsesteoretiske indledning er bogen struktureret efter Maturanas domæneteori og opdelt i kapitlerne: Det personlige lederskab, Det relationelle lederskab, Det faglige lederskab og derefter et kapitel om kommunikation. PL griber emnerne såvel teoretisk som praktisk an med fine citater og gode eksempler. Teksten er overvejende let tilgængelig, men nogle af de teoretiske afsnit er noget tungere end resten, hvis man ikke har kendskab til emnet i forvejen. Efter hvert kapitel er der henvisninger til litteratur og webadresser, og efter nogle af kapitlerne er der tillige link i form af en QR-kode til en podcast med de vigtigste pointer.
Blandt den nyere litteratur om personligt lederskab kan bogen bedst sammenlignes med den meget brugte Lederskabelse : det personlige lederskab, 2. udg. 2009, der er på nogenlunde samme niveau, også har et systemteoretisk udgangspunkt og medtager mange nyere ledelsesteorier.
En forholdsvis nemt tilgængelig bog om udvikling af det personlige lederskab med introduktion til en række systemiske ledelsesteorier.