Bøger / faglitteratur til børn

Guder og gudinder i oldtidens Rom


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Indhold

Oldtidens Rom ; Romersk religion ; Byens guder ; Hjemmets guder ; Jupiter og Juno ; Neptun, havets gud ; Pluto og underverdenen ; Mars og Vulcan ; Apollon og Diana ; Merkur og Minerva ; Venus og Amor ; Ceres og landbrugsguderne ; Bacchus og hans svirebrødre


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2002

af

af

Britta Liboriussen

d. 17. dec. 2002

Børn fra 12 år får her en beskrivelse af de romerske guder og gudinder. Efter en kort indledning om oldtidens Rom og romersk religion gennemgår forfatteren de mange guder og gudinder, romerne dyrkede. De vigtigste får hver deres kapitel. I indsatte tekstrammer genfortæller forfatteren myter knyttet til den enkelte gud. Bag i bogen ordliste, kort over Romerriget, en rigtig god liste over de romerske guder og deres græske paralleller og register. Den kortfattede tekst er lettilgængelig og interessevækkende. Det spændende emne er beskrevet på en engagerende måde. Teksten er illustreret med masser af flotte fotografier og tegninger i farver. Der er ikke andre bøger specielt om den romerske gudeverden for aldersklassen. Her er et godt supplement til børnebibliotekets bøger om Romerriget. Det er forbavsende, at forfatteren får så mange oplysninger med på de 30 sider, hvor illustrationerne optager meget plads. I samme serie har forfatteren udgivet Guder og gudinder i oldtidens Egypten, 2001, og Guder og gudinder i oldtidens Grækenland, 2001.


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2002

af

af

Marianne Andreasen (skole)

d. 17. dec. 2002

I forlagsserien om guder i oldtidens civilisationer er denne fagbog om guder og gudinder i Rom udkommet. Bogen ligner de øvrige i omfang og udstyr og kan fint bruges i 5.-6. kl. til emnearbejder. Dog kræver det yderligere materiale, hvis man skal arbejde uddybende med emnet. De 13 dobbeltopslag bliver kort indledt med en beskrivelse af Rom, af romersk religion samt af byens og hjemmets guder. Herunder bliver den samlede gudefamilie skematisk præsenteret. Så følger uddybende afsnit om udvalgte guder, bl.a. Jupiter, Neptun, Pluto, Mars, Apollon, Venus, Merkur, Ceres og Bacchus. Beskrivelsen af guderne er informativ og interessant, men kort. Tekstbokse fortæller myter om guderne, og det hele bliver kalejdoskopisk suppleret med et væld af tegninger, fotos af skulpturer, mosaikker og malerier, alt fra forskellige perioder. Illustrationerne passer godt til den letlæste tekst. Selv om mængden virker lidt forvirrende at se på, kan man godt holde koncentrationen om teksten. Bogen afslutter med indeks, ordliste, et kort over Romerriget og navneliste over de græske parallelguder. Der er ikke mange nyere bøger om Roms guder. Indbydende forside og god bagsidetekst.