Historisk slægtsroman om enken Gudrun og om overlevelse i det barske Island i 1700-tallet. For alle der holder af historiske romaner og at læse om Island.
Vi møder Gudrun, der er en velhavende enke. Hun har netop, gennem et mageskifte, givet den danske kong Christian VII rådighed over området ved Reykjafjorden i det nordvestligste hjørne af Island. Nu kan danskerne udvide det allerede etablerede saltværk og derved øge både indtægter og udvikling. Men for Gudrun og hendes børn betyder det at de skal starte forfra og flytte til en ny egn. I 1700-tallet er Island et nådesløst samfund, fattigdom og sygdom er følgerne af mange år med misvækst, og samfundet er præget af rivalisering, forbrydelse og drikkeri. Hvordan klarer Gudrun og hendes børn dette? Romanen er den første i en trilogi om Gudruns slægt. Bogen indledes med en introduktion til romanen og forfatterens islandske slægt, som er den der portrætteres i romanen. I slutningen af bogen er der et personregister og et stednavneregister.
En rigtig fin slægtshistorie, der giver et godt indblik i ikke bare Gudruns liv og skæbne, men også hvordan livet var i Island, da det var under dansk styre. Sproget er letlæseligt. Forfatterens indledning fungerer rigtig godt.
En anden slægtsroman, der foregår på Island er Islandske konger.