Bøger / skønlitteratur / roman

Guvernørens hustru


Beskrivelse


Historisk roman som foregår lige efter afslutningen af den amerikanske borgerkrig i 1865. En ung forældreløs kvinde søger efter sin forsvundne lillebror, hustruen til en forhadt guvernør leder efter kærligheden i ægteskabet, og en kaptajn længes efter guvernørens hustru.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. okt. 2008

af

af

Lone Krøgh

d. 14. okt. 2008

Mangefacetteret historisk roman om krig og kærlighed. Den foregår i 1865-1866 i forlængelse af Den amerikanske Borgerkrig og er collageagtigt komponeret i en grad, så den kræver en opmærksom og tålmodig læser. Flot forside.

Bredt anlagt roman om kærlighed og krig, og om hvad krig gør ved mennesker. Den unge Eliza begiver sig ved slutningen af Den amerikanske Borgerkrig i 1865 ud på en strabadserende og farlig rejse for at finde sin forsvundne lillebror. Efter mange overgreb og megen dramatik finder hun ham til sidst, men ikke lykken. Heller ikke Redemptions Falls' forhadte guvernør med den blakkede fortid, hans smukke og selvstændige hustru Lucia eller dennes tilbeder, kartografen Winterton, bliver lykkelige, men må gennemgå mange trængsler og tåle alskens modgang. Den røde tråd i Guvernørens hustru kan være svær at finde på grund af romanens komposition med forskellige synsvinkler og collageagtige brug af breve, forhørsprotokoller, erindringer etc. Flot skrevet roman, som jeg dog kun sporadisk er blevet grebet af, tværtimod har jeg fundet den ret forvirrende og langtrukken. Sat med en åben og for mine øjne flimrende skrifttype.

Fjerde roman på dansk af irske Joseph O'Connor (født 1963) og en selvstændig opfølger til hans Havets stjerne fra 2005.

Historisk roman fra tiden efter borgerkrigen om kærlighed og krig, og om hvad krig gør ved mennesker. Mange detaljer og en speciel komposition gør det svært at finde den røde tråd i romanen, som kræver en tålmodig læser.