Bøger / faglitteratur / håndbøger

Gyldendals bog om barnet


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Jette Landberg

2008

Bogen henvender sig til alle småbørnsforældre og kommende forældre, idet den medtager en meget bred vifte af emner lige fra planlægning, graviditet, adoption til barnets udvikling og knas i parforholdet.

En omfattende bog, der kan læses fra ende til anden af videbegærlige førstegangsforældre, eller bruges som håndbog, når der opstår spørgsmål og problemer. Den udkom første gang i 2001. Denne 2. udgave er gennemgribende revideret og opdateret. Illustrationer og opdeling er stort set det samme som i 1. udgaven. Indholdet er kronologisk fra de første planer om familieforøgelse, dernæst graviditet, fødsel, udstyr. Derefter følger en grundig beskrivelse af tiden med det helt nyfødte barn og udviklingen de fire første år. Til slut et afsnit om parforholdet, børnesygdomme og forskelligt lovstof. Forfatteren er journalist og ansat i Børns Vilkår. Bogen bærer da også præg af en stor viden og kendskab til alle facetter af emnet.

Andre parallelle titler er fx Penelope Leach's Vores barn, der er kommet i mange udgaver, senest i 2003, Aschehougs store babybog, 2001 og Vibeke Manniches Bogen om barnet, hvor den seneste udgave er fra 2007. Det er alle gode bøger om emnet, og denne lever fuldt ud op til de andre.

En nyttig bog, der vil blive efterspurgt på linje med de øvrige opslagsbøger om små børn. Da den er gennemrevideret, bør den tidligere udgave skiftes ud.


Bibliotekernes vurdering

d. 23. nov. 2001

af

af

Birgitte Bornæs

d. 23. nov. 2001

Ny, grundig og meget omfattende håndbog til nye forældre og forældre med problemer eller spørgsmål om de første 4 år i et barns liv/livet med et barn. Bogen begynder med undfangelse, graviditet og fødsel, og går derefter kronologisk frem til 4års-alderen med afsnit om den motoriske og psykiske udvikling, ernæring, søvn, sygdomme, normalt og unormalt. Derefter følger nogle aldersmæssigt tværgående kapitler om forældrerollen, pasningsmuligheder, opbrud i familien, lov & ret, seksuelle krænkelser og sygdomme afsluttende med en alfabetisk børne-lægebog. Der er nyttige adresser og tlf.nr. hvis man har brug for hjælp, samt register. Det er en imponerende bedrift af journalist Anna Louise Stevnhøj at have skrevet denne grundige, omfattende og tillidvækkende bog, som myldrer med gode og relevante oplysninger. Hun har skrevet om emnet i en årrække, bl.a. i Forældre og Børn. Næsten samtidig udkommer en anden stor, grundig og omfattende dansk-skrevet bog om emnet: Aschehougs store babybog 0-3 år og hermed sættes folk, der skal vælge over for et håbløst dilemma - begge gode, relevante, grundige, indbydende og velskrevne. Hvis der skal være et valg blandt disse (eller også tidligere titler, f.eks. Leach: Vores barn, 6.udg. 1998), er valget i høj grad kun en smagssag.


Jyllands-posten

d. 1. nov. 2001

af

af

Helle Tougaard

d. 1. nov. 2001


Berlingske tidende

d. 27. okt. 2001

af

af

Gitte Nielsen

d. 27. okt. 2001