Bøger / faglitteratur til børn / håndbøger

Gyldendals farveflora


Beskrivelse


Beskrivelse og tegninger af 544 plantearter, der alle vokser i Danmark. Dækker træer og buske, blomstrende urter og vigtige kulturplanter, samt fredede planter.

Anmeldelser (8)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2001

af

af

Søren Møller

d. 2. okt. 2001

En flot og inspirerende dansk flora. Først er der nogle nøgler til delvis artbestemmelse ved hjælp af planternes farver og et afsnit om planternes bygning. Derpå gennemgås 544 af de almindeligste arter af træer, buske, græsser og blomster, der vokser i Danmark. De fredede arter gennemgås til slut for sig selv. Hver plante vises på en klar og smuk farvetegning, ofte med detaljer tegnet ved siden af for sig selv. I artsbeskrivelsen nævnes noget om plantenavnets oprindelse, størrelse, udseende, blomstringstid, levested og geografiske udbredelse. Til slut en grundig liste med forklaring på botaniske fagudtryk, litteraturhenvisninger og artsregister. I de seneste år er der udgivet en række af gode danske florabøger. De er lidt forskellige i illustreringskvalitet, detaljer i artsbeskrivelserne og i antal medtagne planter. Herværende koncentrerer sig om de almindeligste danske arter. Den har ikke rekorden i antal medtagne arter. Til gengæld er den en af de tydeligst og smukkest illustrerede.


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Erik Nicolaisen Høy

2007

3. kun let indholdsmæssigt ændrede udgave af et af Gyldendals bud på en dansk flora. Forlagets andet bud er den meget omfattende Dansk flora, 2006. Den er mere rettet mod fagbotanikere. Nærværende flora er mere at sammenligne med Politikens bud, dog mere omfattende. Od over disse findes der på dansk også et par nordiske floraer. Bogen er opbygget traditionelt, dvs. inddelt i træer og buske, blomstrende urter og fredede planter. Ialt er der 544 urter. Metoden til at bestemme en urt er at sammenligne fundne blomster, blade og frugter med små ikoner i den indledende farvenøgle. Plantefamilierne er ordnet alfabetisk. Hvert opslag har en højreside med billeder og en venstreside med dels forklarende noter til billederne, dels en meget kort tekst som fortrinsvis forklarer de danske plantenavne. Indholdsmæssigt retter den sig altså mere mod naturelskere med hang til at kende det kulturelle omkring planterne. Forfatteren er mest kendt som tegner, men har her arbejdet sammen med botanikere.


Folkeskolen

Årg. 119, nr. 9 (2002)

af

af

Kaare Øster

Årg. 119, nr. 9 (2002)


Urt

Årg. 26, nr. 1 (2002)

af

af

Peter Wind

Årg. 26, nr. 1 (2002)


Haven

Årg. 101, nr. 12 (2001)

af

af

Laila Sølager Sørensen

Årg. 101, nr. 12 (2001)


Praktisk økologi

Årg. 21, nr. 6 (2001)

af

af

Karna Maj

Årg. 21, nr. 6 (2001)


Weekendavisen

d. 2. nov. 2001

af

af

Arne Hardis

d. 2. nov. 2001