Bøger / skønlitteratur til børn / eventyr

H.C. Andersens Prinsessen på ærten


Beskrivelse


Engang var der en prins, som ledte efter en prinsesse. Han rejste verden rundt, men han fandt ikke den rigtige, selvom der fandtes mange prinsesser. Prinsen var meget trist, og længtes efter en rigtig prinsesse. En mørk og stormfuld aften bankede en prinsesse på slottets dør...

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. juni 2015

af

af

Torben Bråe Olesen

d. 12. juni 2015

Ny smukt genfortalt udgave af det kendte H.C.Andersen eventyr, om prinsen der søgte en rigtig prinsesse, og hans mor, dronningen, der brugte en ært til at undersøge om det var en rigtig prinsesse der bankede på. For børn på 3-7 år.

En prins ledte efter en prinsesse, og rejste verden rundt, men han fandt ikke den rigtige, selvom der fandtes mange prinsesser. Prinsen var trist, men en mørk og stormfuld aften bankede en prinsesse på slottets dør. Dronningen ville undersøge om hun var en rigtig prinsesse, så under 20 madrasser og 20 edderdunsdyner lagde hun en ært. Prinsessen sov dårligt. Hun var gul og blå over det hele, så hun var en rigtig prinsesse. Prinsen giftede sig straks med hende, og ærten blev udstillet på et museum. Forfatter og illustrator har også lavet H.C. Andersens Klods-Hans i samme stil og udstyr.

Vellykket nutidig udgave, der rummer det klassiske eventyr i en moderne frisk udgave i fin dansk billedbogstradition. Der er en dejlig præcision i sproget, som både giver plads til poesi og humor.

Der er flere udgaver af eventyret. Denne kan sammenlignes med Birde Poulsens udgave, som bruger den originale tekst; Prinsessen på ærten (Ill. Birde Poulsen), 2015, mens teksten her er forbilledlig genfortalt af Jens Andersen.