Bøger / faglitteratur

Håb


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Om håbet som begreb og om bl.a. hvad mennesket har håbet på gennem tiden: Lenin håbede på kommunismen, Martin Luther King på et USA fri for racisme, fangerne i nazisternes kz-lejre på at leve endnu en dag, og Jehovas Vidner håber stadig på dommedag.

Indhold

Håbets princip ; Bundne håb ; Lykkens riger ; Nye tider ; Mørke sider ; Kan vi lære af håbet?


Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 27. jan. 2014

af

af

Grethe Lorentzen

d. 27. jan. 2014

En liden, men begavet fortælling om håbets historie for filosofisk og historisk interesserede.

Bertel Nygaard er cand.mag. i filosofi og har en ph.d. i historie fra Aarhus Universitet. BN har tidligere skrevet bøger om politisk filosofi og artikler om revolutionsteori og danmarkshistorien. Håbets historie og psykologi er omdrejningspunktet i denne lille, mættede historie, i hvilken bl.a. analyser af Martin Luther Kings tale "I have a dream", Obamas tale "Yes we can!" og Thomas Mores (1478-1535) fagbog "Utopia" belyser BN's synspunkter på en begavet måde. En håbets historiefortælling for historisk og filosofisk interesserede, som er letlæst og informerende.

Begrebet "Håb" er i den danske faglige litteratur i vidt omfang associeret med sygdom og død, eller med religiøse håb. Denne publikation tager et historisk og psykologisk vingegreb om begrebet, og er som sådan, en ener. Den er udkommet i serien Tænkepauser fra Aarhus Universitetsforlag, som kortfattet belyser almenmenneskelige eller aktuelle faglige emner.

Der er ikke meget litteratur om håbs-historien i forvejen. Bertel Nygaard har hermed udgivet en indbydende lille bog om et emne, som er meget sparsomt belyst. Bogen er interessant for filosofisk og politisk orienterede - og for studerende, og er glimrende som input til en lille filosofisk tænkepause om et stort emne i en travl hverdag. Men ak, formatet og det liden omfang får den måske til at forsvinde på hylden.


Kristeligt dagblad

d. 7. mar. 2014

af

af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 7. mar. 2014


Weekendavisen

d. 14. mar. 2014

af

af

Birte Weiss

d. 14. mar. 2014