Bøger / skønlitteratur / roman

Håbets år : historisk roman om Gertrud Rask og Hans Egede


Beskrivelse


Historisk roman om præsten Hans Egedes ophold og missioneren på Grønland i begyndelsen af 1700-tallet. Romanen skildrer desuden hustruen Gertrud Rask og børnenes møde med grønlænderne.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. juni 2011

af

af

Henrik H Pedersen

d. 8. juni 2011

Til læsere af den almindelige gode danske historiske roman på biblioteket. Kan også formidles til interesserede i Grønlands historie.

Linda Lassen har især gjort sig bemærket som børne- og ungdomsforfatter. Hun har boet i Nuuk i Grønland i 2 år og Håbets år bygger på omfattende research om de år, hvor Egede-familien opholdt sig i Grønland. Bogen fortæller historien om Hans Egede, hustruen Gertrud og deres børn, som kom til Grønland i 1721. Første del foregår i Norge, hvor vi følger Gertrud som lensmandsdatter i et lille bondesamfund. Af omveje møder hun teologen Hans Egede og sammen får de fire børn, og man følger Egedes drøm om at komme til Grønland som missionær. Romanens anden del er fortalt af den yngste datter som bl.a. fortæller Grønlands historie fra hun er fem og til hun er tyve og hvor familien rejser hjem.

Der findes ikke lignende historisk dansk roman omkring samme tidspunkt som Håbets år og som foregår i Grønland. Lægger sig i skrivestil tæt på mange gode danske forfattere af historiske romaner. Til læsere som især har læst Hanne Marie Svendsen, Hanne Reintoft og Kirsten Ruth Bjerre Mikkelsen.

Efter nogle kapitler med meget dialog og besværlige børnefødsler kommer romanen udmærket i gang. Linda Lassen skriver fint og indlevende om personerne og tiden. En sympatisk roman om Danmarks tidlige kulturimperialisme i Grønland. Bogen, som først og fremmest er centreret omkring Hans Egede og den opofrende Gertrud, vil interessere læsere af historiske romaner.


litteratursiden.dk

d. 22. aug. 2011

af

af

Anne Klara Bæhr

d. 22. aug. 2011

Medrivende roman om lensmandsdatteren Gertrud Rask, der bliver gift med den 13 år yngre teolog Hans Egede, der senere skulle blive kendt som Grønlands apostel Linda Lassens roman om Hans Egede (1686-1...


Berlingske tidende

d. 27. juni 2011

af

af

Niels Houkjær

d. 27. juni 2011


Jyllands-posten

d. 23. juli 2011

af

af

Anne Chaplin Hansen

d. 23. juli 2011


Kristeligt dagblad

d. 25. juli 2011

af

af

Claus Grymer

d. 25. juli 2011