Bøger / faglitteratur / mønstre

Hånd i hanke : sy og quilt


Beskrivelse


Mønstre og vejledning til at fremstille tasker, poser og punge til ethvert formål.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 14. maj 2008

af

af

Jette Andreasen

d. 14. maj 2008

Man finder også andet end tasker her, bogens titel til trods. Syprojekterne er meget forskellige, men alle syet i muntre, mønstrede bomuldsstoffer med fine detaljer. Der er tale om mindre ting, men godt kendskab til syning vil være en fordel.

Forfatteren kendes fra en lang række lignende bøger, senest Sødt og blødt : sy til de mindste, 2007. Bogen er ikke bygget op om et særligt emne, men indeholder søde, traditionelle ting til boligen - dækkeservietter og puder - og små og større tasker, etui og punge. Små stivede kurve er desuden en fornyelse i syrepertoiret. Materialer og syteknik beskrives først kort og præcist. Så følger opskrifterne, der alle har fine arbejdstegninger, fotos af såvel detaljer som det færdige arbejde og mønstre til at tegne af. Der quiltes, sys med læg og biser og pyntes med kanter og knapper.

Bogen adskiller sig ikke væsentligt fra den efterhånden store mængde af bøger, der indeholder små ting til boligen eller som tilbehør til beklædning. Det er ofte smag og behag, som styrer, hvad man inspireres af Her får man noget sommerligt, hvor der er lagt vægt på detaljerne.

Den indbydende sybog med små gennemarbejdede projekter med og uden hanke vil appellere til alle syglade.