Bøger / faglitteratur

Håndplukket : at headhunte og fastholde de bedste topledere


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 31. aug. 2017

af

af

Jytte Bræmer

d. 31. aug. 2017

Et kig ind bag murene i rekrutteringsbranchen. For ledere i såvel private som offentlige virksomheder, og potentielle kandidater til virksomhedernes øverste ledelseslag vil også få værdifuld viden.

Bogen er en ny udgave af De bedst egnede. Den fortæller om branchens historie, etik og arbejdsmetoder. Den går systematisk til værks fra den første afklarende samtale med kunden til den endelige beslutning og giver eksempler på kontrakter og betragtninger om løndannelse. Undervejs hører vi om forskellige metoder, offentligt opslag eller executive search eller en kombination. Der er afsnit med gode råd til kandidater om det mest hensigtsmæssige karriererforløb, diverse former for tests, det gode interview og kunsten at indhente referencer og fortolke dem. Afsluttes med en række bilag, bl.a. med eksempler på direktørkontrakter. Der er undervejs en række faktabokse med cases, og de vigtigste pointer opsummeres efter hvert kapitel.

Bogen kommer fint rundt om emnet, har en klar og logisk opbygning og er fint struktureret med de mange overskuelige faktabokse. Læserskaren er relativ begrænset til topledere, der skal ansætte og dem, der eventuel skal ansættes.

Det er en gennemskrivning af teksten i den tidligere udgave og en ajouføring af branchen og metoden. Der er sket meget på feltet siden 2008. Layoutmæssigt har den fået et stort løft. Den tidligere udgave indeholder stort set ingen illustrationsmateriale.


Børsen

d. 12. apr. 2018

af

af

Henrik Ørholst

d. 12. apr. 2018