Bøger / faglitteratur til børn / biografier

Harald Blåtand


Detaljer


...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...

...


Beskrivelse


Danmarkshistorien i 900-tallet fortalt gennem Harald Blåtands liv og aktiviteter.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. dec. 2011

af

af

Karsten Boll

d. 23. dec. 2011

Letlæst fagbog, der henvender sig til målgruppen 3.-4. klasse (9-10 år), hvor bogen kan bruges til faglig læsning eller i forbindelse med et emnearbejde om vikingetiden. Bogens forside, der er en tegning af en flok vilde vikinger lagt oven i et foto af vikingeskibe i en fjord skal nok fange målgruppen.

Bogens indledning er et nutidigt billede af Jellingstenene (før inddækning) ved Jelling kirke. Herfra beskrives fint runer, noget generelt om vikinger både som bønder og krigere. Dernæst præsentation af asatroen og den politiske situation med venderne og tyskerne. Herfra fortælles om Harald Blåtand og hans familie med de myter, der knytter sig til samt de historiske rettelser, der er i forbindelse med mytedannelserne. Rasmus Jensens tegninger sammen med relevante fotos af fx Dannevirke og Trelleborg understøtter fint brødteksten, som også er suppleret med velvalgte faktabokse til forklaring af fx begreber som jernbyrd. Teksten er let at læse (lix 15). Bogen har indholdsfortegnelse og bagest relevante henvisninger til supplerende litteratur og websider, samt kort stikordsregister. Opgaver kan downloades gratis fra forlaget.

Harald Blåtand og hans tid (85/42) og Liljensøes bog om Harald Blåtand (89/04) har her fået en værdig afløser. Supplerer fint Thomas Rønns Vikingerne (06/10).

Veltilrettelagt bog, der anbefales til såvel børne- som skolebiblioteker (læringscentre).


Historie & samfundsfag

Årg. 52, nr. 1 (2012)

af

af

Camilla Nordstrøm Hansen, Simon Høj Eriksen

Årg. 52, nr. 1 (2012)