Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Haram


Beskrivelse


Anisas familie er fra Marokko og er troende muslimer. Hun har et forhold til Johannes som er dansk og holder deres forhold skjult for familien og veninderne, da hun er bange for deres reaktion. Pludselig en dag kender alle til deres hemmelighed.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 5. sep. 2016

af

af

Heidi Drasbek Martinussen

d. 5. sep. 2016

En gribende ungdomsbog om en muslimsk piges svære teenageliv i Danmark i klemme mellem to forskellige kulturer. Kan læses fra 13 år.

"Haram" betyder forbudt. Anisa er kæreste med Johannes. Hendes familie og veninder ved det ikke, da det er "haram" at se en dansk dreng. Anisas veninder Muna og Kadidja har også deres at slås med. Der går rygter om Anisas forhold til Johannes, men hun får dem afværget som rygter. En dag indgår de tre veninder en aftale. De skal alle tre gøre noget der er "haram", for så kan de alle tre holde på hinandens hemmeligheder og for evigt være frie. Men det hele går ikke helt som planlagt. Kristina Aamand er sygeplejerske og socialrådgiver og har rådgivet piger ligesom Anisa.

"Haram" giver et rigtig godt indblik i hverdagen for mange teenagepiger i Danmark. De er klemt mellem to kulturer og skal samtidig slås med alle de almindelige teenageproblemer. Bogen kan bruges til at nedbryde et tabu. Den er godt skrevet og i tråd med serien "Spurt", som den er en del af. En stor historie, kort fortalt.

I Spurt serien er også udgivet Berørte KatrineMødom på mode om en dansk teenagepige med problemer. Kristina Aamand har tidligere skrevet Mødom på mode, som er en fagbog om muslimske kvinders seksualitet og dens betydning for familiens rygteI Spurt serien er også udgivet Berørte Katrine om en dansk teenagepige med problemer. Kristina Aamand har tidligere skrevet , som er en fagbog om muslimske kvinders seksualitet og dens betydning for familiens rygte.


Sundhedsplejersken

Årg. 39, nr. 1 (2017)

af

af

Lone Kjær Hein

Årg. 39, nr. 1 (2017)