Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Haren og skildpadden


Beskrivelse


Den selvglade hare Harry løber altid og praler med sin hurtighed. Han udfordrer den rolige skildpadde Tom til kapløb. Men fordi Harry tager en lang pause, vinder Tom.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

2008

af

af

Else Lerche

2008

Bogen er en af adskillige titler i Flachs - første læsning, hvor kendte eventyr bearbejdes, så de egner sig til begynderlæsning, her fra 7 år.

Forfatter og illustrator har i serien udgivet Gåsen der lagde guldæg, 2007. I deres udgave af Æsops kendte fabel er den bredere fortalt. Den pralende, selvglade hare Harry løber med pakker, ja han løber altid og praler med sin hurtighed. Han udfordrer den rolige skildpadde Tom til kapløb. Kapløbet bliver en folkefest a la Tour de France. Tom vinder, fordi Harry, sikker på sin sejr, tager en lang pause. Historien er fortalt i et enkelt, livligt sprog med megen dialog. Sætningerne er stort set kun i helmeninger. Det gør den let at læse. Flere steder er der brugt talebobler. Teksten er sat i en stor, åben sats. Illustrationerne, der fylder siderne ud, er en fin støtte for læsningen. De rummer yderligere små finurlige detaljer, der er sjove at gå på opdagelse i. De er malet i stærke, glade farver i en enkel, letaflæselige streg. Fablen er trykt bag i bogen, og det forklares, hvad en fabel er. Forsiden viser de to hovedpersoner. Bagsiden ridser handlingen op og nævner titlerne i serien.

Fablen findes udover hos Æsop i forskellige udgaver. I Ækle æventyr, 2003 er den skrevet helt om. Den findes i billedbogsudgaver og til højtlæsning, men ikke før som begynderlæsning.

Bogen er i layout og indhold indbydende, og begynderlæsere får en god læseoplevelse. Den lidt bredere genfortælling fungerer fint inden for bogens rammer.Informationer og udgaver