Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Hassan Hasselmus på eventyr


Beskrivelse


Hassan Hasselmus, en eventyrlysten hasselmus, bor i skoven med sine venner. En dag flyver han i en legetøjsflyver med Rasmus Rødmus. Et cirkus indfanger dem og de må optræde i det, før de undslipper og oplever nye eventyr.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. mar. 2010

af

af

Else Lerche

d. 23. mar. 2010

Bogen om Hassan Hasselmus og hans venner, der foregår i et delvis menneskeliggjort univers, er velegnet til højtlæsning for de 5-8-årige.

Forfatteren udgav i 2008 Hanefar og andre verse- og novellefabler. I den er en historie om Hasselmus og Rødmus. Nu har Hassan Hasselmus fået sin egen historie. Hassan, en lidt bekymret, men alligevel eventyrlysten mus, bor i skoven. I små episoder fortælles om hans ofte farefulde oplevelser i og uden for skoven sammen med andre dyr. Fx er han med Rasmus Rødmus ude at flyve i en legetøjsflyver. De bliver indfanget af et cirkus og må optræde i det, før de undslipper. På en fisketur er Hassan ved at drukne, og sammen med andre dyr redder han Svend Svane, der er fanget i et fiskenet. Hassan bliver gift med Hasseline og får unger. Selvom dyrene er menneskeliggjorte, får man en del viden om deres naturlige levevis. Teksten er skrevet i et roligt, dialogrigt sprog. Satsen minder om formskrift. Illustrationerne er helsides, ikke alle kapitler har illustration. Illustrationerne indrammes af et ornament, farverne er stærke og stilen minder om airbrush. De viser dyrene i naturen. Forsiden af musene i flyvemaskinen er som bagsiden en god indgang til bogen.

Universet og skrivestilen minder om forfatterens første bog, der dog havde flere vers.

Der er noget hyggeligt og trygt over dyrenes verden. Den rolige fortællemåde gør, at de farlige episoder aldrig bliver virkelig skræmmende, og derfor egner bogen sig også til godnatlæsning for de 5-8-årige.